Un nou scandal sexual zguduie Vaticanul. Valul de dezvăluiri despre hărțuiri sexuale #MeToo a atins și curtea Papei

  de - | 14 noiembrie 2017, 9:17 AM | Internaţional

  0

  După ce săptămâna trecută a apărut o nouă carte care vorbeşte despre abuzurile asupra minorilor din Cetatea Sfântului Scaun, acum multe dintre victime au povestit prin ce au trecut. Contactat de agenţiile de presă, Biroul de presă al Vaticanului nu a făcut deocamdată niciun comentariu, scrie Digi24.

  Victimele abuzurilor erau copiii din internatul seminarului teologic „Papa Pius al X-lea”. Este singurul loc din interiorul Vaticanului unde locuiesc minori. Clădirea se află la 200 de metri de Basilica Sfântul Petru.

  Un tânăr, fost seminarist, a povestit prin ce a trecut când avea numai 13 ani. Agresorul era un coleg mai mare cu doar un an.

  Victimă a abuzului sexual: „Un joc psihologic oferit de puterea pe care i-o dădea rectorul… Şi apoi îl găseai la tine în pat”.

  Tânărul le-a povestit reporterilor italieni că, în perioada în care el a fost abuzat, victime ale aceluiaşi agresor au fost şi alţi 4 colegi de-ai săi. Declaraţiile sale sunt confirmate şi de alţi foşti seminarişti.

  Kamil – martor: „L-am văzut pe colegul meu de cameră abuzat sexual de un alt seminarist.. Nu întreba. Se băga în pat și începea fără să întrebe nimic.

  – Și toate acestea cu tine în cameră?

  – Ce simțeai în acele momente?

  – Mă temeam și nu știam cum să reacționez. Era pentru prima oară când vedeam două persoane făcând sex.

  – De câte ori s-a întâmplat?

  – Pe toată durata unui an școlar de o sută de ori, poate chiar mai mult”.

  Jurnaliştii italieni notează că, până acum, încercările de a vorbi despre aceste abuzuri au fost muşamalizate. Şi dau exemplul unui preot care, după ce a aflat ce li s-a întâmplat acestor băieţi, a fost izolat într-o parohie situată la 600 de kilometri de Vatican. Căutat de reporteri, acesta a refuzat să vorbească.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.