Ultimele trei zile din viața lui Mădălin! S-a stins la 21 de ani în doar trei zile. Moartea lui lasă semne de întrebare

  de Lucian Dănilă | 6 ianuarie 2017, 2:17 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  S-a stins la doar 21 de ani, iar prietenii și rudele lui sunt în stare de șoc. Doar trei zile a durat suferința lui Mădălin Grigore, băiatul de 21 de ani care era angajat în Arad la Pizza 5 Colțuri. Sâmbătă  noaptea petrecea Revelionul în fața Primăriei Arad admirând spectacolul de artificii. Duminică seara s-a simțit rău, îl durea gâtul și avea frisoane. În noaptea de marți spre miercuri a murit într-un salon al secției ATI de la Spitalul Județean din Arad.

  De ce a murit Mădălin? Este întrebarea care a apărut cel mai des pe buzele prietenilor lui, pe cea ale rudelor sale, dar și în spațiul virtual, acolo unde miile de persoane care au citit despre această tragedie întrebau care este cauza morții.

  Vă prezentăm mai jos poziția oficială a Spitalului Clinic Județean Arad:

  „În timpul spitalizării prezintă : insuficienta respiratorie acuta, hemoptizie, leucopenie marcata , radiologic plamanul drept cu leziuni de condensare. La autopsia anatomo-patologica macroscopic s-a constatat : traheo-bronsita ulcerativa, plamanul drept cu leziuni de condensare si abcese subpleurale.

  Sub rezerva rezultatelor histopatologice (diagnostic microscopic):  o forma rara de pneumonie cu alveolita hemoragica. Dupa primirea rezultatelor histopatologice cazul va fi discutat in Comisia de analiza a deceselor”  (Corina Crişan, director medical al Spitalului Judeţean Arad)

   

  Analizele medicale din ultima lună ale lui Mădălin au ieșit foarte bine

  Mădălin Grigore, era o persoană cu analizele la zi, analize care au ieșit foarte bine inclusiv în luna decembrie. „Noi trimitem tot personalul, periodic, să își facă analizele”, spune Elena Bodri, unul dintre proprietarii afacerii Pizza 5 Colțuri. „În luna mai și-a făcut analizele la plămâni și au ieșit foarte bine. Apoi în luna decembrie, Mădălin și colegii lui și-au făcut analizele de sânge. Din nou au ieșit foarte bine. Regretăm moartea lui Mădălin. Lucra la noi de doi ani. Acum așteptăm și noi rezultatele autopsiei care am înțeles că durează două săptămâni”, a continuat Elena Bodri.

  madalin-5

  Ultimele trei zile din viața lui Mădălin…

  Sâmbătă noaptea era în fața Primăriei Arad împreună cu câțiva prieteni. Nu s-a plâns de nicio durere și chiar a postat o fotografie pe Facebook în care spunea că „se simte foarte bine” la trecerea în noul an. Avea aștepări de la 2017, ca noi toți de altfel. Duminică seara a început să se simtă rău. Îl durea gâtul, respira greu și avea frisoane. Nu a dorit să meargă la niciun doctor pentru că „cine mă ia pe mine acum?”, spunea el.

  Starea de rău a continuat și luni dimineața. O verișoară a lui Mădălin povestește apoi cum Mădălin „s-a dus luni la medicul de familie (n.r. nu îi cunoaștem numele). A văzut că este multă lume acolo și a spus că el nu stă aici deși noi am insistat”. A plecat acasă, iar starea lui era aceeași ca și duminică seara.

  Marți, Mădălin s-a dus la serviciu. Nu pentru a lucra ci pentru a cere o adeverință care să îi folosească la medic. A primit-o și a plecat spre casă. Un angajat de la firmă și-a dat seama că a uitat să îi dea ceva și l-a sunat la câteva ore după ce Mădălin a plecat de la firmă. „L-a sunat dar nu a răspuns”, spune Elena Bodri, patron la Pizza 5 Colțuri. „Apoi l-a mai sunat o dată și a răspuns un verișor, sau un prieten care era cu el. Acesta a spus că l-a găsit pe Mădălin căzut în casă. Respira foarte greu”, a continuat Elena Bodri.

  Mădălin a fost transportat de urgență la Spitalul Județean cu o ambulanță. De la „Urgențe”, tânărul de 21 de ani a fost dus la Spitalul TBC. „După aproximativ două ore petrecute la Spitalul TBC, medicii de acolo ne-au spus că nu este de competența lor pentru că starea lui Mădălin este foarte gravă și trebuie dus înapoi la Spitalul Județean”, spune verișoara acestuia.

  Ajuns la Secția ATI de la Spitalul Clinic Județean din Arad, Mădălin a fost intubat. Starea lui era deja foarte gravă. „Scuipa sânge și nu putea respira. Un kilogram de sânge ni s-a spus că a scuipat”, spune verișoara lui Mădălin, care a stat mereu lângă el împreună cu un prieten al acestuia.

  grigore-3

  FOTO: Mădălin pe patul de spital într-o fotografie surprinsă de rudele tânărului care a murit la doar 21 de ani

   

  Apoi a urmat șocul, în momentul în care medicul le-a comunicat celor doi care ar putea fi diagnosticul lui Mădălin:

   

  „Prima dată când medicul de gardă ne-a spus diagnosticul, a spus că sunt trei variante: tuberculoză (TBC), HIV sau gripă porcină… Ne-am speriat. Apoi, până în momentul în care a murit ne-a tot spus despre gripă porcină. Ne-a spus de atunci că este posibil să nu mai reziste până dimineață. Avea o culoare vineție, muribundă… Și nu a mai apucat dimineața… Apoi, pe certificatul de deces scrie că a murit de pneumonie și stop cardiorespirator. Noi nu ne pricepem, nu suntem medici, dar vrem să știm ce a fost exact. Vrem să știm dacă a fot gripă porcină, dacă a fost pneumonie, pentru că noi am fost mereu în contact cu el și nu știm prea multe despre aceste boli, aceste virusuri” (verișoara lui Mădălin)

   

  „El la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, a fost în județul Vaslui, la familia lui. Pe acolo a mâncat tot felul, cred că au și tăiat porc. Nu știu ce să zic. dacă e să fi fost gripă porcină poate de acolo a luat-o, cine știe cum fac analizele la animale acolo, sau dacă fac. Sau poate a luat-o de aici. Nu știm, nu acuzăm, dar vrem să știm adevărul pentru că e ciudat cum s-a dus așa, în trei zile… Mai ales că toate analizele pe care și le-a făcut au ieșit bine…” (verișorul lui Mădălin)

   

  Mădălin a murit în noaptea de marți spre miercuri. După ce i s-a făcut autopsia, corpul său a fost transportat în satul Lalești, din județul Vaslui. „El de acolo era, din județul Vaslui. L-am adus la Arad în urmă cu doi ani. Eu i-am găsit de lucru. Era bucuros că este aici. Săptămâna trecută am fost cu el la fotbal. Era vesel mereu. Nu a făcut școala la Pedagogic, așa a scris el pe Facebook. În Vaslui a făcut și școala”, spune verișorul lui.   

   

  Familia lui Mădălin spune că a fost bătut înainte de Crăciun

  Verișorii lui Mădălin spun și de o altă întâmplare din viața lui Mădălin petrecută chiar în noaptea de Ajun.

  În seara de 24 decembrie Mădălin a fost bătut. Atunci s-a simțit rău și se plângea de dureri la coaste. Ne gândim să nu fi fost și aceasta o problemă care să fi dus la sfârșitul lui. Se plângea că îl dor tare coastele și ne gândim să nu îi fi fost rupte. Nu mai știm nici noi ce să credem… Persoana care l-a bătut chiar mi-a confirmat acest lucru. Avem și fotografiile dintr-o conversatie a lui pe messenger în care arata că a fost lovit și spunea că îl dor tare coastele” (vezi fotografia mai jos)

  grigore-2

  CONCLUZII

  Dacă a fost pneumonie, gripă porcină sau altceva vom afla doar peste aproximativ două săptămâni, atunci când vor sosi rezultatele histopatologice de la București, acolo unde au fost trimise pentru analize.

  Conform rezultatelor autopsiei, nu se arată niciunde că Mădălin ar fi suferit vreo fisură sau fractură a coastelor în urma loviturilor primite în seara de 24 decembrie.

  Cert este că moartea fulgerătoare a lui Mădălin Grigore, care s-a stins în numai trei zile la vârsta de 21 de ani, lasă în urma ei semne de întrebare, iar asupra acestui subiect vom mai reveni.

   

  CITIȚI ȘI:

  „De ce, Mădălin?” Duminică petrecea în fața Primăriei, ieri a murit la doar 21 de ani… (FOTO)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad