joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Trucuri delicioase pentru prepararea legumelor la grătar

    de Special Arad | 2 iulie 2014, 10:12 AM | Gurmand

    0

    Iata cum pregatesti legume la gratar delicioase, avand ca ingrediente principale dovlecelul, ceapa alba, ardeiul gras si sparanghelul. Reteta este foarte usor de preparat, trebuie doar sa acorzi putina atentie felului in care tai legumele. Nu uita: legumele trebuie sa fie spalate foarte bine!

    Legume la gratar: pregatirea

    Dovlecei
    Alege dovlecei tineri si fragezi. Indeparteaza capetele dovlecelului si apoi taie-i, pe lungime, in felii de groximea unui deget.

    Ardei gras
    Tine ardeiul de codita si taie-l, pe lungime, in patru felii. Curata-l de pielitele albe care raman. Ca sa stea plat pe gratar, netezeste-l taindu-i capetele rotunjite.

    Sparanghelul
    Este important sa alegi un sparanghel suficient de gros ca sa nu cada de pe gratar. Singura regula la sparanghel este sa-i rupi capetele plate (il indoi cu mana si-l rupi de unde se rupe el in mod natural).

    Ceapa
    Taie-i capetele si curat-o de coaja. Apoi, taie ceapa in felii circulare subtiri.

    Pe gratar
    Unge feliile de legume cu ulei pe partea de sus si asaza-le pe gratarul incins cu partea unsa (trebuie lasate aproximativ 4 -5 minute pe fiecare parte). Inainte de a le intoarce, unge cu ulei si partea cealalta.

    Intoarce-le folosind un cleste de bucatarie. In cazul in care nu reusesti sa pastrezi intregi feliile de ceapa, nu este o problema, acestea raman la fel de gustoase chiar daca felia se desface in mai multe „inele”.

    Sursa: mami.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.