Trucuri delicioase pentru prepararea legumelor la grătar
Iata cum pregatesti legume la gratar delicioase, avand ca ingrediente principale dovlecelul, ceapa alba, ardeiul gras si sparanghelul. Reteta este foarte usor de preparat, trebuie doar sa acorzi putina atentie felului in care tai legumele. Nu uita: legumele trebuie sa fie spalate foarte bine!
Legume la gratar: pregatirea
Dovlecei
Alege dovlecei tineri si fragezi. Indeparteaza capetele dovlecelului si apoi taie-i, pe lungime, in felii de groximea unui deget.
Ardei gras
Tine ardeiul de codita si taie-l, pe lungime, in patru felii. Curata-l de pielitele albe care raman. Ca sa stea plat pe gratar, netezeste-l taindu-i capetele rotunjite.
Sparanghelul
Este important sa alegi un sparanghel suficient de gros ca sa nu cada de pe gratar. Singura regula la sparanghel este sa-i rupi capetele plate (il indoi cu mana si-l rupi de unde se rupe el in mod natural).
Ceapa
Taie-i capetele si curat-o de coaja. Apoi, taie ceapa in felii circulare subtiri.
Pe gratar
Unge feliile de legume cu ulei pe partea de sus si asaza-le pe gratarul incins cu partea unsa (trebuie lasate aproximativ 4 -5 minute pe fiecare parte). Inainte de a le intoarce, unge cu ulei si partea cealalta.
Intoarce-le folosind un cleste de bucatarie. In cazul in care nu reusesti sa pastrezi intregi feliile de ceapa, nu este o problema, acestea raman la fel de gustoase chiar daca felia se desface in mai multe „inele”.
Sursa: mami.ro
Comentariile portalului
Daca in loc de conducta de gaz era una de 220v sau 380 sigur muncitorul respectiv nu mai vedea Moldova !
Total nefericita interventia celor din USR in acest caz! Sper din suflet sa nu fie aceasta pozitia lor privind planurile de viitor ale orasului! Astfel de decizii sunt descurajante pentru (...)
Renovare facute ca la toate polițiile, de mântuială!