Tricolor uman la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”

  de Special Arad | 30 noiembrie 2017, 1:55 PM | Educaţie

  0

  Elevii Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”Arad au salutat 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, cu mândrie şi entuziasm. Pentru a sărbători Marea Unire din 1918, peste 500 de elevi ai colegiului, alături de profesorii lor au reprezentat ei înşişi cele trei culori, roşu, galben şi albastru, formând un drapel tricolor viu.

  Goldişenii sărbătoresc 1 Decembrie cu gândul și la marele patriot, care a fost Vasile Goldiş, patronul lor spiritual. Acestuia i s-a încredinţat misiunea de a rosti cuvântarea solemnă şi de a reprezenta Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Într-o expunere de înaltă ţinută patriotică, Vasile Goldiş a subliniat faptul că poporul român nu-şi revendică, de fapt nu cere nimănui dreptul la autodeterminare şi la existenţă naţională de sine stătătoare, ci “decretează” unirea sa cu România, ca un drept natural, sacru al oricărei naţiuni.

  Activitatea a fost iniţiată de Consiliul Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”Arad.

  Întreg colectivul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”Arad urează tuturor românilor „La Mulți Ani”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad