sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Trei arădeni participă la cursurile Şcolii Naţionale Salvamont

    de Special Arad | 19 februarie 2016, 2:30 PM | Știri Arad

    2

    În perioada 19 februarie – 9 martie 2016, la Centrul Naţional de Pregătire Salvamont Padina din Munţii Bucegi se vor desfăşura cursurile Şcolii Naţionale Salvamont. Pentru nivelul III în perioada 19-29 februarie și pentru nivelul IV între 1 – 9 martie, după care urmează examenele de atestare sau re-atestare a salvatorilor montani, se arată în comunicatul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Arad.

    Cursurile sunt organizate de Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România, autoritate competenţă în formarea profesională prin Legea 200/2004, singura instituţie abilitată pentru pregătirea, atestarea şi re-atestarea salvatorilor montani în România.

    La aceste cursuri vor participa și trei arădeni, alături de aproape 40 de candidați din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Borșa, București, Caraș Severin, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Predeal, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Vatra Dornei și Vâlcea.

    Ciclul de pregătire al unui salvamontist se desfăşoară pe durata a minimum doi ani, perioadă în care acesta participă la 400 de ore în centrul de pregătire judeţean al echipei din care face parte 320 de ore, în patru sesiuni de câte zece zile, două sesiuni de vară şi două de iarnă, pe nivelurile „începător” şi „avansat”.

    După parcurgerea şi absolvirea acestor etape, cursantul susţine un examen de atestare, în urma căruia primeşte certificarea că poate profesa ca salvator montan.

    La fiecare trei ani, salvatorii montani susţin un examen de re-atestare prin care li se testează capacitatea de a desfăşura această profesie în continuare. Conform cadrului legislativ naţional, salvatorii montani sunt singurele persoane abilitate profesional să intervină pentru salvarea persoanelor accidentate în zona montană.

    Formația Județeană Salvamot din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad funcționează cu un număr de 6 salvatori montani atestați, din care 3 angajați și 3 voluntari, cât și cu încă 12 membri aspiranți, voluntari, dintre care au fost aleși cei trei care vor urma cursurile Şcolii Naţionale Salvamont, nivelul III și IV din Padina.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    3 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.