Încă un incident în care a fost implicat un tramvai Armonia la Timișoara. De această dată, o garnitură de pe linia 9 s-a arcuit efectiv pe linii, luni, în apropiere de Gara de Nord. Urmează să fie tractată în depou, unde va fi verificată, scrie debanat.ro.

Un tramvai Armonia a rămas în mijlocul drumului, luni la prânz, aproape de Gara de Nord. Este vorba despre o garnitură care circula pe linia 9 și care, înainte de podul de pe Bd. Dragalina, s-a arcuit pe șine. Călătorii au fost evacuați, iar circulația tramvaielor spre Gara de Nord a fost întreruptă.

În altă situație, din cauza unei frâne bruște, pantograful unei Armonii ar fi rămas pe un fir neizolat, astfel că garnitura s-a decuplat de la rețeaua electrică. În prezent, pe liniile din Timișoara circulă cinci tramvaie reabilitate, iar alte două ar trebui, teoretic, să intre pe traseu până la finele anului. Primăria Timișoara a încheiat, cu asocierea Electroputere VFU Pașcani – Astra Vagoane Călători Arad, un contract valabil timp de patru ani, care prevede modernizarea a 30 de garnituri, la un preț de aproximativ 500.000 de euro bucata. Recent, primarul Nicolae Robu a anunțat că municipalitatea vrea să cumpere, cu bani europeni, și tramvaie nou-nouțe.

Sursa foto: www.facebook.com/seba.tataru

-, 20 decembrie 2016, 11:58 AM