Tramvai „sărit” de pe șine la Podgoria. Vezi VIDEO cu momentul fixării vagonului pe linie!

  de Raluca Medeleanu | 10 aprilie 2015, 3:32 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Știri Arad: Astăzi, în jurul orei 15, în intersecția de la Podgoria, un tramvai 18 barat a deraiat de pe șine, creând o adevărată harababură în trafic. 

  Timp de aproape o oră, circulația s-a efectuat cu dificultate maximă, polițiștii rutieri fiind nevoiți să îndrume mașinile, pentru a putea trece la milimetru pe lângă vagonul oprit chiar în mijlocul drumului.

  O echipă de intervenție de la CTP a sosit la fața locului pentru a ridica vagonul deraiat și pentru a-l fixa înapoi, în poziția corectă, pe șine (VEZI VIDEO). Tramvaiul s-a retras pe urmă în depou. Cauzele incidentului sunt neclare, însă sunt în mod evident legate de vechimea tramvaiului, modelul „Tatra” circulând prin Arad încă din anii ’80.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Proastă documentare a reporterului. Cauza deraierii: vatmanul a fost pus, de către cei care ”dirijau circulația” în intersecție, să manevreze tramvaiul cu spatele (pentru a ”descongestiona intersecția” ) Sub presiunea celor care dirijau circulația, vatmanul a efectuat manevra, acesta, nu a trecut cu toate boghiurile peste macaz, conform proceduri (a trecut doar cu ultimul boghiu), macazul a rămas pe cealaltă direcție (spre Gară), rezultatul fiind deraierea ultimului boghiu. În concluzie, nici tramvaiul, nici macazul nu au avut probleme, de-asemenea nici vatmanului nu i se poate imputa, acesta fiind obligat de către cei menționați anterior, să efectueze manevra, sub presiune, stres…… Problema a pornit de la cei, care au considerat că e mai bine să manevreze cu spatele, un vechiul de 34 m lungime, decât să dirijeze autoturismele din intersecție, pentru a elibera ”calea” tramvaiului.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Stimata Raluca Medeleanu!
   Inainte sa scrieti o “PROSTIE”, mai bine informativa! Aces vagon (903-213) a ajuns in Romania, Arad in anul 2005! Nici decum nu are cum sa circule la noi din anii `80! Inteleg ca aveti nevoie de stiri. Dar nu mi se pare coret sa se srie ceva ceea ce nu este adevarat!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Va multumim pentru informatiile de specialitate furnizate chiar de catre angajatii CTP. Nu ma refeream la vagonul acesta, ci la modelul de tramvai…Ma refer ca in Arad circula tramvaie vechi care normal ca nu mai functioneaza la randament maxim. Sau poate doriti sa sugerati ca acest tip de tramvai a fost si fabricat in 2005? Nu prea cred asta… Iar daca modelul asta invechit a fost adus in 2005 la Arad, e si mai grav…

    --4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.