vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Tort cu nucă și caramel

    de Special Arad | 1 noiembrie 2014, 11:44 AM | Gurmand

    0

    „Rețete Culinare Pentru Toți” ne recomandă un tort delicios pentru a ne îndulci week-end-ul de început mohorât de noiembrie. Poftă bună! 

    Ingrediente: 8 ouă, 200 g zahăr+3 linguri, 150 g nuci măcinate, 80 g pesmet, 500 ml lapte, 1 plic budincă caramel, 1 plic glazură caramel, 50 g unt

    Mod de preparare:

    Frecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm 100 g nuci și pesmetul. Batem spumă albușurile cu un praf de sare și le încorporăm ușor în compoziția de gălbenușuri. Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt, o ungem cu margarină și întindem uniform blatul. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox.   Apoi răcim și scoatem hârtia.

    Preparăm budinca cu cele 3 linguri de zahăr și lapte conform indicațiilor de pe ambalaj, când se îngroașă oprim focul și amestecăm cu 50 g nucă măcinată. Răcorită o amestecăm cu untul frecat. Tăiem blatul ½ pe orizontală. Întindem uniform crema între foi.

    tort1

    Preparăm glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, o întindem deaupra tortului, ornăm cu nuci

    tort2

    Punem la frigider până a doua zi. Porționăm și servim.

    tort3

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.