Tort cu nucă și caramel
„Rețete Culinare Pentru Toți” ne recomandă un tort delicios pentru a ne îndulci week-end-ul de început mohorât de noiembrie. Poftă bună!
Ingrediente: 8 ouă, 200 g zahăr+3 linguri, 150 g nuci măcinate, 80 g pesmet, 500 ml lapte, 1 plic budincă caramel, 1 plic glazură caramel, 50 g unt
Mod de preparare:
Frecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm 100 g nuci și pesmetul. Batem spumă albușurile cu un praf de sare și le încorporăm ușor în compoziția de gălbenușuri. Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt, o ungem cu margarină și întindem uniform blatul. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. Apoi răcim și scoatem hârtia.
Preparăm budinca cu cele 3 linguri de zahăr și lapte conform indicațiilor de pe ambalaj, când se îngroașă oprim focul și amestecăm cu 50 g nucă măcinată. Răcorită o amestecăm cu untul frecat. Tăiem blatul ½ pe orizontală. Întindem uniform crema între foi.
Preparăm glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, o întindem deaupra tortului, ornăm cu nuci
Punem la frigider până a doua zi. Porționăm și servim.
Comentariile portalului
Oricum Aradul sa distrus! Nu mai există orașul Arad, există comuna Arad, iar după aceste ,, SPECTACULOASE" , alegeri ...va fi ,, Satul Arad "
„Aradul la intersecțiile deșeurilor” sub sloganul local - cauza „riscului ridicat” de NEREALIZARE!! Principalele constrângeri care împiedică prestarea serviciilor publice sunt legate de calitatea instituțiilor publice! (...)
Pe cât pariem că, dacă subtraversează Piața, o conductă veche a Delgaz Grid (Eon), în nici 2 ani o să spargă pavajul ca s-o repare și-o să PETICEASĂ ca (...)