vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Tort cu cremă din iaurt şi fructe de primăvară

    de Special Arad | 19 mai 2014, 9:20 PM | Gurmand

    0

    Ingrediente:

    – blat de tort cu cacao, 3 foi, din comerţ, 1 compot de cireşe (800 ml), 1 borcan de vişine pt. prăjitură, 300 g de iaurt natur, 300 g de iaurt cu căpşuni, 15 g de gelatină, 150 g de zahăr, 400 ml de frişcă

    Imagine

    Preparăm gelatina în suc de compot. Scoatem sâmburii fructelor şi scurgem bine. Batem tare frişca. Amestecăm iaurtul natur cu ½ zahăr până se topeşte, apoi cu cireşele, 1/3 frişca şi  iaurtul cu căpşuni cu restul de zahăr, vişine şi 1/3 frişcă. Împărţim gelatina în jumătate şi amestecăm în cele 2 boluri. Ţinem crema la frigider aprox. 1 oră până se întăreşte puţin.

    Într-o formă de tort aşezăm 1 foaie de blat, întindem deasupra crema albă.

    Imagine

    Peste punem a doua foaie, întindem crema roz. Deasupra aşezăm a treia foaie, întindem 1/3 frişcă şi ornăm. Ţinem la frigider câteva ore.

    Imagine

    Tăiem felii şi servim.

    Imagine

    Sursa: reteteculinarepentrutoti.com

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.