Să tot fie vreo două săptămâni de când în Arad, într-o anumită încăpere, oficială, o anumită doamnă cu bilet dus-întors București-Arad, a chemat vreo „câțiva” oameni de afaceri autohtoni pentru a-i chestiona cu privire la modalitatea prin care au ajuns să semneze contracte pentru studii de fezabilitate (și nu numai) cu firma Pro Arhitectura Arad SRL, firmă aparținând familiei primarului Aradului.

Această doamnă din București, o procuroare de la Parchetul General, profesionistă adevărată care, vorba aceea, e în stare să bată câțiva bărbați deodată, nu face nici mai mult nici mai puțin decât ia la „purecat” toate contractele încheiate de Pro Arhitectura Arad, începând cu anul 2007 și până azi (cele de dinainte de 2007 s-au prescris). Și cum cantitatea de informații e mare, firma soților Falcă ajungând la cote inimaginabile pentru oricine, „ședințele” cu publicul nu s-au finalizat. Ba mai mult, cică ar continua până când probele (mai multe decât până în acest moment) vor bate visele bolnave de nevinovăție ale întâiului edil.

Mii de documente au fost predate procurorilor, „sursa” principală fiind Primăria Arad.

Am mai aflat – și inclusiv aceste informații ne-au fost confirmate (și) de surse judiciare- că din acest „mamut” de dosar cel puțin unu a fost disjuns pentru că există suspiciuni rezonabile de… altceva decât infracțiunea de conflict de interese indicată de Agenția Națională de Integritate.

Și, ca să ne aducem aminte, deși suntem aproape siguri că în curând o să avem parte de o mare explozie, să cităm ce spune ANI în februarie 2017: „În exercitarea atribuțiilor de serviciu, Gheorghe Falcă a semnat și aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială — Pro Arhitectura Arad SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soția persoanei evaluate deține și funcția de administrator la societatea comercială Pro Arhitectura Arad SRL. În perioada evaluată, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende în cuantum de 403.000 de lei. Astfel, procedura de semnare și aprobare a documentelor sus-menționate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru Gheorghe Falcă, cât și pentru soția acestuia.”

Așadar, există suspiciuni rezonabile să avem o toamnă caniculară…

Citește și:

Milionarul de la Primăria Arad – averea nedeclarată a lui Gheorghe Falcă (I)

Milionarul de la Primăria Arad și marea oală cu rahat penal care nu a dat încă în clocot (II)

 

Alin Olteanu, 29 august 2017, 11:38 AM