Știri Arad. La sfârșitul acestei săptămâni, cauciucuridirect.ro, în parteneriat cu Banat Car și Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Arad au organizat un test de frânare pe pista Aeroportului Internațional Arad.

Vorbim despre mașini puternice și un poligon de testare aparte. Astfel că, odată cu instalarea anotimpului rece condițiile de trafic se schimbă, iar distanța de frânare a anvelopelor de vară crește în momentul în care temperaturile scad sub 7 grade. Pericolul de accidente sau de avarii crește și mai mult atunci când circulăm cu mașini cu mulți cai putere. Și-atunci, pentru a conștientiza și evita situațiile neplăcute sau chiar tragice, organizatorii au inițiat aceste teste, pentru ca șoferii să înțeleagă mai bine ce îi așteaptă pe drumuri, în condițiile de drum menționate mai sus.

Sub deviza „încearcă și constată”, câțiva arădeni și timișoreni au testat, sâmbătă, situațiile de frânare, atât cu cauciucuri de vară, cât și cu cele de iarnă. La dispoziția acestora au stat două automobile BMW X5 și un automobil Dacia Logan.

În tot acest timp, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Arad au supervizat și evaluat acțiunea.

teste-franare-1 teste-franare-2 teste-franare-3 teste-franare-4 teste-franare-5 teste-franare-6 teste-franare-7

Luci Precup, 20 noiembrie 2016, 2:57 PM