vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Tendinţele în modă pentru toamnă-iarnă 2014/2015

    de Special Arad | 21 august 2014, 11:00 PM | Undeva

    0

    Culorile, croielile, imprimeurile şi accesoriile care contează.

    Sezonul rece se prezintă, pe de o parte, ca o aglomerare de imprimeuri pe fonduri care mai de care mai artistice, în culori de impact şi grafisme futuriste, dar, totodată, şi ca o reîntoarcere la referinţele retro, cu linii clasice, sau la texturile somptuoase, cu elemente luxuriante, scrie One.ro. Nota masculină persistă încă în creaţiile designerilor, însă este abordată cu rafinament, prin detalii feminine şi croieli de o simplitate misterioasă. Continuă şi obsesia sporty chic , prin piese cu alură atletică şi accesorii dinamice, toate în combinaţie cu detalii glam.

    Imprimeuri

    De la Burberry, Dolce&Gabbana şi Gucci la Dries Van Noten, Valentino şi Célineprint-ul pare că a devenit cuvântul cheie al sezonului toamnă-iarnă 2014/2015. Fie că se prezintă sub forma florilor romantice sau a tuşelor picturale, a clasicului  animal print sau a jocurilor de linii suprapuse şi cercuri retro, el devine un must!

    Flori de iarnă

    fotor0729181643

     Dolce&Gabbana, Dries Van Noten, Rochas

    Explozia florală a sezolului defineşte apariţii neo romantice, uneori cu alură suprarealistă. Dolce&Gabbana le abordează cu rafinament punând accentul pe femininate, pe când Rochas le aduce la viaţă prin nuanţe metalice şi accente cromatice contrastante, pe un fundal tomnatic.

    Ora de geometrie

    fotor0729181744

    Alexander Wang, Valentino, Peter Pilotto

    Abundenţa nuanţelor vibrante, în forme geometrice „aranjate” haotic sau, din contră, aliniate minuţios în stil retro definesc noua eleganţă contemporană.

    Tuşe picturale

    fotor0729181551

    Burberry, Carven, Proenza Schouler

    Moda întâlneşte arta în cele mai creative piese ale sezonului, cu un mix eclectic de forme, texturi şi culori. Dacă Burberry mizează pe imprimeurile pastelate, Proenza Schouler, Carven şi Kenzo se refugiază în tonurile reci şi nuanţele tomnatice.

    Wild prints

    fotor072918157

    Gucci, Balmain, Céline

    Cu aer retro, ca în show-ul Gucci, sau în compania elementelor army, ca la Balmain, atemporalul animal print defineşte mereu o apariţie de impact. Iar dacă eşti pregătită să te aventurezi în afara zonei de confort, înceacă o ţinută head-to-toe!

    Jachete statement

    fotor0729182521

    Stella McCartney, Hermès, Céline

    Clasica jachetă de iarnă se bucură de numeroase reeditări, cu detalii luxoase, volume XXL sau alură misterioasă. Blănurile sunt prezentate acum dintr-o perspectivă contemporană, cu accente cromatice efervescente şi croieli neconvenţionale, mantourile se refugiază în zona minimalismului, cu elemente de inspiraţie masculină, iar capele excelează prin detaliile minuţioase şi imprimeurile creative.

    fotor0729182312

    Marni, Sacai, Roksanda Ilincic

    fotor0729182358

    Valentino, Saint Laurent, Dolce&Gabbana

    Tomboy

    fotor0729181421

    Hermès, Michael Kors, Jil Sander

    Costumul masculin abordat cu rafinement, fără a sacrifica eleganţa feminină, emană senzualitate şi mister. Hermès, Christopher Kane, Armani sau Jil Sander redescoperă simplitatea studiată, în siluete stricte.

    À la mode

    fotor0729182630

    Isabel Marant, Miu Miu, Sacai

    Piesele cu detalii matlasate migrează către prêt-à-porter în apariţii inedite, din care nu lipsesc volumele XXL sau alăturările surprinzătoare de texturi contrastante. Isabel Marant, Stella McCartney şi Miu Miu se conformează, iar rezultatul este über-cool.

    Metallica

    fotor072918288

    Louis Vuitton, Saint Laurent, Miu Miu

    Jocurile psihedelice de texturi holografice, irizaţii şi finisaje metalice reprezintă deliciul sezonului. Saint Laurent, Louis Vuitton şi Miu Miu mizează pe efectul magic al ţinutelor cu alură futuristă.

    Modern Princess

    fotor0729181241

    Alexander McQueen, Dolce&Gabbana, Valentino

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.