Harta țărilor care vor fi cel mai afectate de încălzirea globală. Ce loc ocupă România

  de Special Arad | 1 noiembrie 2017, 8:22 AM | Internaţional

  0

  Compania Eco Experts a realizat un infografic care arata cum va afecta schimbarea climei diferite state, potrivit yoda.ro.

  Harta este realizata pe baza unor evaluari primite de fiecare tara in parte, nu pe date concrete. In plus, fiecare tara este evaluata global, fara a se lua in calcul anumite zone mai expuse la incalzirea globala.

  Spre exemplu, Statele Unite sunt trecute in culoarea verde, ca stat care se poate adapta bine la incalzirea climei. Cu toate acestea, exista aici regiuni foarte vulnerabile, de care nu s-a tinut cont, precum Miami si New York, orase situate chiar pe coasta, care pot fi afectate de inundatii.

  Totodata, in realizarea infograficului s-a tinut cont de infrastructura fiecarei tari, care sa permita, la nevoie, evacuarea rapida a oamenilor aflati in pericol si mutarea lor in zone mai sigure, scrie The Independent.

  Poate de aceea Romania este notata cu galben, nu cu  verde, precum statele vecine.

  Statele sunt notate in culori diferite: verde inchis – se pot adapta foarte usor la incalzirea climei, rosu inchis – sunt foarte expuse la pericole in cazul schimbarii climei.

  Europa sta destul de bine la acest capitol, printre tarile mai vulnerabile numarandu-se Ucraina, Romania, Georgia, Serbia, Muntenegru si Croatia.

  Citește continuarea pe Yoda.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.