Studiu | 71% dintre românii din mediul urban vor cumpăra produse de Black Friday. Câți bani au pus deoparte?

  de - | 15 noiembrie 2017, 8:46 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Aproape trei sferturi (71%) dintre românii din mediul urban vor să cumpere produse de Black Friday în acest an, iar 44% dintre aceştia au în plan să plătească online achiziţiile făcute, potrivit unui studiu efectuat de platforma online iVox, la solicitarea companiei clujene Blugento, specializată în furnizarea de soluţii de e-commerce.

  Potrivit studiului, 87% dintre români spun că nu s-au aflat niciodată în situaţia de a returna produsele cumpărate de Black Friday. Totodată, 43% dintre respondenţi nu şi-au stabilit o listă de produse pe care vor să le cumpere anul acesta de Black Friday şi vor decide după ce vor analiza ofertele magazinelor. De altfel, oferta şi reducerile sunt definitorii şi pentru cei care au deja o listă de cumpărături (43% dintre respondenţi).

  „Referitor la bugetul românilor pentru achiziţiile de Black Friday, 29% au pus deoparte între 200 şi 500 de lei, 25% între 500 şi 1.000 de lei, 13% între 1.000 şi 1.500 de lei, iar 9% între 1.500 şi 3.000 de lei”, se arată în studiu citat de News.ro.

  Studiul relevă totodată o deschidere mai mare a românilor faţă de plăţile online, în măsura în care numărul celor care vor să achite produsele comandate online, prin card bancar, a crescut semnificativ în ultimii ani. Astfel, aproape 60% dintre respondenţi menţionând că au încredere mai mare în plata online cu cardul în prezent, decât acum un an.

  Printre beneficiile apreciate de românii care fac plăţi online cu cardul sunt rapiditatea tranzacţiei online (31%), confortul plăţilor în sine (29%) şi uşurinţa în folosirea sistemului de plăţi (18%). Aproape 80% dintre românii din mediul urban sunt familiarizaţi cu plăţile online, ei folosind pentru achiziţia produselor comandate pe Internet, cel puţin o dată această modalitate de plată.

  Studiul „Încrederea românilor în plăţile online” a fost realizat în perioada 3 – 9 noiembrie 2017 pe un eşantion de 1.839 de respondenţi majori, din mediul urban.

  Sursa: Vocea.biz

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad