Stop violenței împotriva femeilor. DSP Arad organizează activităţi de informare şi conştientizare a elevilor

  de Special Arad | 24 noiembrie 2017, 3:40 PM | Naţional

  2

  La data de 25 noiembrie 2017 va fi celebrată ZIUA INTERNAŢIONALĂ PENTRU ELIMINAREA VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR. Cu această ocazie ne exprimăm sprijinul celor afectaţi de acest fenomen, precum şi atragem atenţia întregii societăţi asupra problemei şi a consecinţelor acestuia, se arată într-un comunicat aparținând DSP Arad
  În 25.11.2017 la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad se derulează campania de celebrare în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţă sănatos al Ministerului Săntăţii.
  Scopul campaniei: Conştientizarea populaţiei privind violenţa asupra femeilor pentru: prevenirea şi stoparea acestui fenomen și îmbunătăţirea calităţii vieţii femeilor, în mod special, cât şi a întregii societăţi prin diverse acţiuni de informare, educare, consiliere, intervenţie, schimbare şi participare activă.
  Sloganul campaniei: STOP VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR!
  Obiectivele principale ale campaniei sunt transmiterea către populaţie a unui mesaj care afirmă că violenţa împotriva femeii este un comportament indezirabil, anomic şi deviant; promovarea unei legislaţii şi a unor practici legislative adecvate care să ofere protecţie victimelor violenţei în familie, abuzului sexual şi traficului; educarea întregii societăţi prin promovarea unor politici afirmative şi nondiscriminatorii pentru creşterea calităţii vieţii femeilor din Romania.
  MESAJE CHEIE A CAMPANIEI:
  • Violenţa împotriva femeilor este violarea drepturilor omului.
  • Violenţa împotriva femeilor are impact important în progresul multor domenii, ca eradicarea sărăciei, combaterea HIV/SIDA, lupta pentru pace și securitate.
  • Violenţa împotriva femeilor continuă să fie o pandemie globală.
  • Violenţa împotriva femeilor şi fetelor nu este inevitabilă.
  • Prevenţia este posibilă şi esenţială.
  Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.
  Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad ,prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, organizează în perioada 24 – 29 noiembrie 2017, activităţi de informare şi conştientizare a elevilor în unitățile de învățământ.

  Comentarii

  1. Hai să ne prefacem că existăm!!!!

   Știm care sunt problemele.
   Știm că se încalcă Drepturile Omului și Constituția României.
   Știm că femeile sunt obiecte.
   Știm cine sunt vinovații.

   Și?

   Facem campanii! Ne prefacem că ne pasă, să ne luăm salariile.
   Rezultatul?

   Nimic nu se schimbă. Familia Tradiționlă va perpetua pe teritoriul României. Femeia româncă și pe mai departe va trebui să-și știe locul, că altfel va lua un pumn în „falcă”, să se învețe minte și să știe cine este Capul familiei Tradiționale!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Insisti ca “familia traditionala”, adica uniunea dintre un barbat si femeie (atat si nimic mai mult), este inerent abuziva.

    “Iti arunc manusa”, sa demonstrezi aceasta generalizare crasa ca fiind adevarata. Demonstreaza ca nu esti un papagal, ci un filosof si un militant adevarat.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad