Știrea lu’ pește: Sfârșitul tragic al lui Haralambie

  de Mihai Todoca | 25 martie 2017, 8:47 PM | Strada

  2

  Sâmbătă după-masă, arădenii care s-au plimbat în parcul Pădurice au avut ocazia să vadă ceva ce nu pot vedea în fiecare zi. Un caras auriu mort, așezat pe un coș de gunoi.

  De unde să fi venit? Din lac? E greu de crezut că cineva l-ar fi cumpărat de la o pescărie, ca mai apoi să îl fi dus la Lacul Pădurice și să îl fi lăsat acolo. Poate era mort înainte să fi fost pus pe coșul de gunoi, altfel s-ar fi zbătut și ar fi căzut pe iarbă. Poate plutea pe lac și cineva s-a gândit că ar fi mai bine să îl scoată de acolo să nu înceapă să putrezească în apă. Dar… de ce l-au pus pe gunoi și nu în gunoi? Cine știe, gluma oricum este una de prost gust.

  …Iar dacă tot suntem la glume de prost gust, cu scuzele de rigoare pentru iubitorii de animale indiferent de proveniență, ne-am gândit să lăsăm puțin seriozitatea la o parte și să prezentăm inclusiv o variantă pamfletară. Să-i creăm o poveste și să-i dăm un nume acestui pește care a sfârșit-o atât de tragic, uitat de soartă, respectiv uitat pe un coș de gunoi:

  Haralambie, cunoscutul caras al arădenilor a fost pedepsit în mod crunt! A fost scos din apă și lăsat la soare să moară. Gurile rele spun că din cauză că nu a îndeplinit dorința lui Ioțcu de a primi ani cu suspendare. În lumea interlopă se vorbește despre Haralambie cu respect, nu pentru că ar fi făcut parte din ea, ci din cauză că a dovedit tot timpul coloană vertebrală. Avea oase! Dovedea o calitate fenomenală: tăcea ca un pește.
  „Păcat de Haralambie… băiat bun. Lui îi povesteam absolut orice, problemele de acasă, problemele în afaceri. Vă dați seama că nu puteam vorbi cu alții, pentru că alții vorbesc. El însă știa să fie discret. Mai mulți mergeam la el pentru consiliere. De la el am învățat că de foarte multe ori, cel mai bine este să taci”, ne-a povestit Auraș, cunoscut și Colonelul în lumea mafiei.

  Am încercat să dăm de familia lui, dar fără șanse, nu au mușcat momeala…

  Tanti Ralița ne-a povestit puțin despre vremurile care l-au făcut pe Haralambie foarte cunoscut în perioada comunistă:

  „Ei, maică, nu știți voi, că erați mici pe atunci dar, pă Haralambie l-au căutat atunci când au început să facă peștii aceia din sticlă. El le-a fost model. Toată lumea avea o sculptură din sticlă cu Haralambie, numa că aproape nimeni nu știa că e vorba de el. Iar el a tăcut mâlc… Doamne, ce s-a ales de el…”, ne-a spus printre lacrimi tanti Ralița.

  Mai mulți utilizatori Facebook și-au trecut ca status „RIP Haralambie” în semn de solidaritate cu trecerea în neființă a unui personaj care era mut la atacuri nefondate, hashtagul #RezistSubApă și #WaterProof  făcând înconjurul țării.

  Cu toate acestea, nu toată lumea avea ceva frumos de zis de Haralambie… mai multe femei (n.r de moravuri ușoare) ne-au spus, deși în cuvinte puține:

  „Hai mai lasă-mă cu Haralambie ăsta… era un PEȘTE!”

  17467662_1333682010058135_74406829_n 17495918_1333682170058119_348241145_n 17505784_1333682036724799_1475445345_n

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad