Statele membre UE încep să trimită migranţii înapoi în Grecia

  de - | 9 august 2017, 8:29 AM | Internaţional

  0

  State membre UE au început să trimită migranţi care au ajuns în ultimele cinci luni în Europa – prin Grecia – înapoi în această ţară, pentru ca cererile de azil să le fie evaluate de către autorităţile elene, relatează The Associated Press.

  Potrivit reglementărilor europene, migranţii sunt obligaţi să ceară azil în ţările pe teritoriul cărora intră pentru prima oară în Uniune.

  Însă aceste reglementări au fost suspendate în 2015, în contextul în care sute de mii de oameni, marea majoritate refugiaţi sirieni, au intrat pe teritoriul Greciei.

  Comisia Europeană (CE) a anunţat că un număr de state membre UE au cerut să trimită migranţi înapoi în Grecia şi că au cerut totodată ca Atena să lea dea asigurări că are instalaţii în care să-i primească în mod adecvat.

  O purtătoare de cuvânt a CE Tove Ernst a declarat marţi că reglementările în domeniul azilului au fost reintroduse în decembrie.

  Însă ”nu este vorba despre o reluate completă, este (vorba despre o) reluare treptată”, a subliniat ea.

  Serviciul grec pentru azil a anunţat că Atena a primit peste 400 de solicitări în acest sens.

  (News.ro)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad