vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Descoperă istoria rockului arădean la lansarea cărții „Rock sub seceră și ciocan” la Boeme Teatru

    de Raluca Medeleanu | 11 decembrie 2016, 10:00 PM | Cultură | Topic special

    0

    Special Arad împreună cu Arad Culture îți aduc în 12 decembrie, la ora 19:00, un eveniment de excepție la Arad! Este vorba de prima carte despre istoria rockului din România, numită sugestiv „Rock sub seceră și ciocan”, scrisă de Nelu Stratone.

    Special Arad și Arad Culture au luat legătura cu Andrei Ruse (redactorul șef al revistei culturale Hyperliteratura) și au reușit să includă Aradul pe lista orașelor planificate pentru desfășurarea lansării de carte. Evenimentul va avea loc în cafeneaua Boeme din Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

    Alături de Nelu Stratone, autorul, Andrei Ruse, moderatorul serii și editorul cărții, vor vorbi Dan Igrețiu și Virgil Iuga atât despre istoria rockului din orașul nostru, cât și despre fenomenul din întreaga țară.

    Citește și Fragmente exclusive din „Rock sub seceră și ciocan”, înainte de lansarea de la Arad, AICI.

    Cartea a fost publicată cu sprijinul celei mai citite publicații online de cultură din țară, Hyperliteratura.ro.

    „ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN este prima carte din cronica muzicii rock în România, scrisă de Nelu Stratone. Întregul proiect este o enciclopedie personală, care cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii ’60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă și etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor ’90 și terminând cu cel mai recent „capitol”, rockul de după anul 2000, mergând până la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cărții a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity (…).

    În ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN vei găsi în primul rând o poveste despre libertate într-un regim autoritar care a încercat să sufoce cu orice prilej și prin orice mijloace exprimarea ei, vei întâlni eroi și trădători, orgolii și prietenii, vei zâmbi cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, vei ofta la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură și interziceri, nu în ultimul rând vei cunoaște istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai cunoscuți artiști care au marcat cultura noastră muzicală și pe care nu avem dreptul să-i uităm sau să nu le spunem mai departe „pățaniile”, dacă nu pentru memoria noastră colectivă, măcar pentru identitatea fiecăruia dintre noi”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.