Am împlinit astăzi trei ani de când suntem la dispoziția arădenilor, de când Special Arad, în 7 aprilie 2014, se deschidea online și le promitea cititorilor că va deveni, prin echilibru, seriozitate, promptitudine, acuratețe și franchețe, ziarul electronic al tuturor. Noi spunem și știm că ne-am ținut de cuvânt, mai ales pentru că atunci când am greșit – și trebuie să recunoaștem asta – nu am făcut-o cu intenție și am știut să ne cerem scuze sincere.

În primul an al ziarului, adversarii noștri de moment, referindu-ne la unii oameni politici cu intenții nu tocmai dintre cele mai bune în privința banului public, la indivizi certați cu legea, la personaje din administrația județului despre care scriam nu tocmai pozitiv, ne acuzau că avem pe „x” sau „y” în spate, asta determinând pixurile noastre să se încline într-o parte sau în alta. I-am convins că nu avem pe nimeni, decât ADEVĂRUL.

În al doilea an, aceiași adversari, dar parcă mai puțini în comparație cu numărul mereu crescând al cititorilor fideli care ne creditează ca fiind „Ziarul arădenilor”, încercau să inducă ideea că mai avem doar câteva „clipe de viață” și că, până la urmă, o să ne vindem în stânga sau în dreapta, pentru ceva mărunțiș. Din nou, i-am convins pe cititori că indiferent ce greutăți am avea – și am avut de destule ori!- nu abdicăm de la crezul și valorile noastre (reiterate AICI).

În acest al treilea an, camarila care conduce Aradul, din lipsă de explicații pertinente cu privire la critica adusă de ziar, ne „atacă” spunând că scriem într-un anumit mod deoarece nu primim contracte de publicitate de la instituțiile publice. Nu o să încercăm să ne convingem cititorii că nu e așa, dar promitem că în momentul în care cineva din administrație vine să ne propună să semnăm vreun contract, o să filmăm întâlnirea și o să o facem publică. Și știm că, încă o dată, răspunsul nostru va fi cel pe placul cititorilor Special Arad.

Nu ne-a reușit chiar tot ce ne-am propus în acest al treilea an. Și ca să vă dăm un exemplu, vă putem spune că am dorit să fim mai mulți în redacție, ca să acoperim o mai mare „plajă” de subiecte, mai ales că acestea parcă ne vin pe bandă rulantă, tot mai multe în fiecare zi. Nu am reușit. Și ne gândim cu regret și, în același timp, chiar cu ciudă, câți jurnaliști ne-ar mai fi putut fi colegi dacă am fi avut la dispoziție salariul unui singur director al camarilei care conduce Aradul. Câți jurnaliști am fi putut avea în plus la Special, în slujba cititorilor și a ADEVĂRULUI, dacă am fi avut noi venitul de peste 8000 de euro pe lună a lui Bănățean de la Apă-Canal?

În fine, ca să nu ne enervăm şi mai tare și, clar, să mergem și noi să bem un pahar de șampanie, încheiem mulțumindu-ți ție, cititorule Special Arad, că datorită ȚIE deținem recordurile de audiență în presa electronică din județul nostru, cu un vârf de peste 178.000 de unici într-o singură zi și cu dese „ieşiri” de peste o sută de mii.

 

 

Redacția Special Arad, 7 aprilie 2017, 9:12 AM