Sorin și Delu, ambii de la Poliția Rutieră din Arad, gest uriaș înainte de Revelion (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 3 ianuarie 2017, 11:35 AM | Știri Arad

  20

  Știri Arad. Atunci când se scrie despre polițiștii de la rutieră ne așteptăm să fie ceva negativ. Nu că cei de la rutieră, mai ales, nu știu să facă fapte bune, dar ceea ce vinde în mass-media este – din păcate – negativul. Știm povești cu mită, cu abuz în serviciu, cu agresiuni etc. Și nu mă refer doar la Arad ci în general.

  Ieșim din sfera aceasta a negativismului, a infracționalului, și mergem mai departe scriind de data aceasta de doi oameni în primul rând, de doi polițiști rutieri arădeni, Sorin Hăbălău și Delu Cornea, care au făcut un gest uriaș înainte de trecerea în noul an.

  Fără să le ceară nimeni, Sorin și Delu și-au propus să ajute un bătrân din comuna Vladimirescu, bătrân care locuiește în condiții grele, într-o rulotă, împreună cu un copil. Timp de trei zile aceştia l-au vizitat ducându-i mâncare, haine şi apă, dar şi produse de igienă.

  Unii ar spune că este un gest izolat, singular. Nu este deloc așa. Sorin este părinte și știe ce înseamnă bucuria unui copil care primește cadouri indiferent de perioada anului, indiferent că este Crăciun sau Paște, că este Anul Nou sau o zi de toamnă.

  Delu Cornea nu este la primul astfel de gest. Apropiat al asociației Cetatea Voluntarilor condusă de Anamaria Nyeki, Delu a participat la multe din acțiunile voluntarilor împreună cu fiul său. Înainte de Crăciun, echipat în uniforma de serviciu, Delu a fost și la copiii de pe strada Mărului, asta ca să ne referim doar la cel mai recent dintre gesturile sale, așa cum se poate vedea și în fotografiile de mai jos.

  Ceea ce au făcut Sorin și Delu este un gest de urmat nu doar pentru polițiști, fie că sunt de la rutieră sau de la alte departamente. Este un gest de urmat pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre noi care putem și avem de dăruit ceva.

  Bravo Sorin! Bravo Delu!

  habalau-3

  delu-2 delu-3 delu-4

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cand faci un bine,nu mergi cu surle si trambite,cu fotografi,cu martori,cu lume!Gata frezati,parfumati si gata de laude.O falsitate demna de filme indiene,la final puteau si dansa toti.Au fost ei de tura si numa bine au cazut in mrejele cititorilor,wow ce oameni cu suflet,ce oameni buni,extraordinar.La anu se schimba tura si freza!Nu asa se face un bine!Lipsea focul de artifcii si un concert cu ceva trupa lesinata de la Relax.Concluzia din teatru asta,like-uri pe facebook si sute de cereri de la d-soare lesinate.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Punguta cu 2 bani si paparazzi

   Alo,Special Arad?As dori reclama,de la 9-12 sunt la salon,apoi la solar,epilat,unghiute,frezuta si dupa credeti ca puteti venii cu aparatele sa vada lumea cum fac un bine,nu de alta,dar mai am nevoie de 250 de prieteni sa pot avea 5000 si nah,imi prinde bine reclama.Va promit un zambet de aur pe camere si multa falsitate.Pentru luna februarie,promit sa salvez o caprioara,dar tot asa,va anunt cu 3 zile inainte.

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Haters gonna hate! Bucurați-vă că vedeți zilnic știri despre accidente, violuri și crime și ofuscați-vă când vedeți o știre pozitivă! Parcă sunteți spălați pe creier. Malițiozitatea a ajuns normalitate și bunăvoința a ajuns de condamnat. Felicitări celor doi că ați apelat la redacție pentru a promova gestul vostru! Avem nevoie de exemple de bună practică!

   +6 voturi
   +1
   -1
   • Am urmarit comentariile si fac o precizare. Niciunul dintre cei doi politisti nu a chemat reprezentantii presei. Stirea am aflat-o inainte de Revelion de la apropiati ai acestora, mi s-a parut foarte interesanta pentru un peisaj in care asa cum scrieti mai sus apar violuri, crime, accidente, etc, si am publicat-o folosind fotografii care au aparut pe Facebook. Efectiv m-am bucurat ca avem ocazia sa scriem si astfel de stiri. Este oarecum trist ca pina si o astfel de stire este interpretata ca reclama, fariseism, etc.
    Iar daca este sa fie reclama, m-as bucura ca zilnic oameni de bine din Arad sa faca astfel de gesturi.
    Un an nou fericit tuturor! Poate va fi mai bine…

    +6 voturi
    +1
    -1
    • Cine a fost crescut „in the box”, nu poate gândi „outside the box”. Oamenii țin Biblia în mână ca pe un accesoriu, ca pe o compilație cu citate istețe pe care să le arunce în conversații oricând e sau nu e nevoie. Deci domnii polițiști nu v-au contactat ca să publicați știrea. Cu atât mai mult! Cinste dumneavoastră că v-ați „autosesizat”, domnule Dănilă, și respect celor doi oameni ai legii! Vă urez tuturor un An Nou, care să vă facă mai înțelepți și mai îngăduitori!

     +6 voturi
     +1
     -1
  4. Apropo, dupa ce i ati ajutat , s a indreptat cu ceva situatia lor? Apa si paine restul e alta discutie. Fiecare trb sa isi gaseasca in sine puterea de a si indrepta viata. Ai ajutatati? Ca sa va simtiti 5 min bine, egoistilor, voi stiti ce chin indura astia dupa ce termina “plasele”

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad