O greșeală a tatălui a declanșat infernul de foc în rulotă – o fetiță de 6 ani a ars de vie! A turnat benzină în loc de apă. A fost finalizată ancheta în dosarul rulotei care a luat foc pe un bulevard din Constanţa şi în care şi-a găsit astfel sfârşitul mezina familiei.

Experţii au reuşit să afle cauza incendiului care a mistuit, în urmă cu aproape 3 luni, rulota unor bucureşteni cu doi copii care veniseră în vacanţă pe litoral. Deznodământul a fost cumplit. Mezina familiei a ars de vie în vehiculul care s-a transformat într-o torţă, tatăl a reuşit să iasă cu hainele în flăcări, mama l-a salvat cu ultimele puteri pe băieţelul lor în vârstă de 9 ani. Din păcate, câteva zile mai târziu, bărbatul şi-a urmat copila, în ceruri.

„Tatăl a ieșit din rulotă cu hainele în flăcări. Mama nu mai avea nimic  pe ea, a scăpat pe ușă cu băiețelul în brațe. Fetița a rămas înăuntru, pradă focului.” Asta declarau cutremurați, în noaptea fatidică de 3 septembrie, martorii nenorocirii care a distrus o familie fericită din Ilfov, scrie reporterntv.ro.

Soții veniseră la mare cu rulota, împreună cu cei doi copii ai lor: Sofia, în vârstă de 6 ani și Alexandru, în vârstă de 9 ani. Seara, după plajă, au parcat pe bulevardul Mamaia. Mama copiilor făcea duș când flăcările au cuprins vehiculul.

Oamenii l-au văzut pe bărbat în stradă, cu hainele în flăcări. Femeia a reușit să-l scoată din vehicul pe băiețel însă, din păcate, mezina a rămas prinsă în mașina care ardea ca o torță.

Nici părinții, nici martorii nu au mai putut să o salveze pe micuța Sofia. Tatăl, grav rănit, mama în stare de șoc, au fost duși la un spital din Capitală. Inițial s-au vehiculat mai multe variante cu privire la cauza incediului. S-a crezut că instalația de GPL a rulotei era defectă sau că un scurt circuit electric a cauzat dezastrul, scrie ReporterNTV.

Expertiza făcută de un specialist în incendii și trimisă în urmă cu câteva zile anchetatorilor constănțeni vorbește însă de o clipă de neatenție a tatălui care a declanșat infernul de foc în rulotă.

Tatăl încerca să răcească apa dintr-o oală care se afla pe foc. Din greșeală, în loc să adauge apă rece a turnat benzină dintr-o sticlă din plastic. În momentul în care a făcut asta, spune expertul, stropi de benzină aprinsă i-au cuprins bărbatului hainele, dar și zona aragazului. Oala cu apă s-a transformat pratic într-o torță, iar micuța Sofia, care se afla chiar lângă părintele său, nu a avut nicio șansă. Ca și cum ar fi vrut să-și răscumpere greșeala fatală făcută fără voie, părintele a urmat-o la ceruri, o săptămână mai târziu.

VIDEO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL CU CLICK AICI

SURSA FOTO: observator.tv

sofia 1

Special Arad, 30 noiembrie 2017, 11:28 AM