joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    ExclusivȘoc la Takata! Directorul general Dan Tulvan a „divorțat” de gigant din motive confidențiale

    de Alin Olteanu | 10 septembrie 2015, 11:22 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    30

    Știri Arad. Începând de săptămâna trecută, miercuri, Dan Tulvan, omul care a condus timp de cinci ani Takata Petri România, Fabrica de Volane a ajuns la un acord cu patronatul companiei pentru a pleca din funcția de director general. Celelalte informații, că nu doar Tulvan a părăsit Takata Petri, ci și alți membrii ai conducerii, nu au fost confirmate de nimeni. Ba dimpotrivă, au fost infirmate, chiar dacă nu oficial. Din informațiile pe care le deținem, se pare că lui Tulvan i s-a sugerat să plece, însă, așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, ale unor „mamuți” economici, despărțirea publică și oficială este întotdeauna pe cale amiabilă.

    Dealtfel, nici Redacția Special Arad nu dorește ca în vreun fel, prin publicarea acestei informații, confirmate jurnalistic, să afecteze în vreun fel imaginea Takata, cel mai mare angajator și, mai mult ca sigur, plătitor de taxe al județului Arad.

    Dan Tulvan este absolvent al Facultății de Mecanică – Universitatea Politehnică Timișoara și din 2006, în cadrul aceleași facultăți, deține teza de doctorat „Îmbunătățirea performanțelor metrologice ale unui sistem de control activ pneumatic pentru suprafețe cilindrice exterioare discontinue”.

    A mai deținut funcțiile de Director Calitate și Director Producție în cadrul BOS Automotive Products Romania SCS, dar și Director General Hirschmann Romania SRL.
    Deocamdată, locul lui Tulvan nu a fost ocupat de nimeni, acesta fiind, așa cum este și normal, un proces de lungă durată. Însă, în mod obiectiv, faptul că Takata Petri nu are la această oră un director general, ne îndeamnă să ne gândim că despărțirea lui Tulvan de Takata Petri – Fabrica de Volane a fost inopinată.

    Am încercat timp de două zile să îl contactăm pe Dan Tulvan, însă acesta are telefonul închis.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Trebuia făcută curățenia mai mare si in rândul multor ingineri si a mai multor funcții pentru ca sunt multi care nu își merita funcțiile acolo unde sunt,au ocupat niște funcții pe „pile” sau in schimbul altor beneficii,habar nu au ce trebuie sa facă in funcția pe care o are,au introdus un sistem care nu a mers si nu va merge niciodată si firmele mâncau o grămada de bani de pe TAKATA de aceea a fost dat afara,contează ca muncitorii nu sunt multumiți si nu vor fi atât timp cât nu li se oferă banii pe care ii merita pentru lucrul pe care i-l fac,nu cred ca va mai fi un director ca si cel de prima data (sa nu dam nume) care ținea cu muncitorul in primul rând ca de acolo pleacă banii de la muncitori sa nu uitam asta,nu produce inginerii banii ci muncitorii.

      +8 voturi
      +1
      -1
      • Produsul care muncitorii il asambleaza sau il produc a fost proiectat de un inginer , material prima comandata de un achizitor/referent logistica , verificat de personalul CTC etc.
        Muncitorii fac parte din lantul de productie dar asta nu inseamna ca de acolo se fac banii. Muncitorii nu fac bani daca produsul ce le-a iesit din mana ramane langa ei.
        Daca imi dai voie sa te citez „nu produce inginerii banii ci muncitorii.” , pot sa iti spun ca afirmatia ta e eronata partial , Gabryel (da cu Y ati vazut bine) gandirea ingusta nu duce niciodata la ceva bun.

        +15 voturi
        +1
        -1
      • Se pare ca se repeta povestea de la BOS. Folosindu-se de firme căpușe care „sug” cât de mult se poate, firme la care era direct acționar sau in cel mai rău caz de unde își primea partea. E socant cum multinaționalele nu „aud” de renumele care si-l fac unii si cum ii promovează mai departe. Oare care e următoarea care o „musca”?. Si pe lingă mizeriile care le-a făcut peste tot mai este si caracterul care este puțin spus de gun.., o scârbă de om.

        +4 voturi
        +1
        -1
    2. Trebuia sa se intample ceva ca am fost umiliti la maxim.Si urmeaza si caruntul si alti care o ajuns sefi de sectie doar acei care mergea cu …..la cluburi si bauturi de aceia am fost umiliti la maxim dumnezeu nu doarme niciodata.Stau linga muncitori ca si cum am fi puscariasi asa te privesc ca sa iti gaseasca nod in papura. Asa se intimpla la …….

      +4 voturi
      +1
      -1
    3. managerii de la centru cit si din teritoriu ,personalul de conducere pentru asta sint platiti sa urmareasca fluxul de productie sa vina cu sugestii pentru a imbunatatii activitatea ,muncitorii la rindul lor sa munceasca .
      Nu prin aroganta ,ameninantari ,extinderea programului de
      lucru se rezolva problemele ce apar in fluxul de productie .
      Un exemplu de o echipa slaba ,aroganta cu muncitorii ii cea de la punctul de lucru Jibou : Mirela , Mihaela , Alin ,Natalia

      +4 voturi
      +1
      -1
      • Dragă ”Ion” cred că tu habar nu ai despre ce este vorba.Am o curiozitate: ce procentaj ai?Eu sunt mulţumit deoarece am transport şi am salar corespunzător muncii mele.Am fost şi în străinătate, cine nu munceşte nu este plătit.Nu mai fii aşa frustrat..sau vrei să fii şef?
        Nu cred că eşti tu suficient de pregătit pentru a înţelege cum se conduce o fabrică.Eu am fost felicitat de directorul Tulvan pentru că sunt harnic!!!Mie nu îmi pare bine că a plecat,el totdeauna a ajutat fabrica.Cine a avut ochi a văzut,totdeauna când a venit în fabrică a vorbit cu muncitorii.
        Ce crezi că dacă se schimbă un şef volanele se fabrica singure? Culmea ,echipa menţionată este preferata celor care muncesc.Directorul a fost corect cu noi,iar eu sânt mândru că lucrez la Takata. Am un salar care este plătit la timp, am transport gratuit şi sunt respectat de către şefi,pentru că sunt harnic!!!

        +4 voturi
        +1
        -1
    4. Citind comentariile de mai sus, pot spune ca fiecare ar trebui sa isi vada lungul nasului.
      Muncitorii sunt cei care executa fara a gandi ceea ce fac, in schimb inginerii impreuna cu managementul superior fac acea organizatie sa aiba rentabilitate, profit.
      Un inginer poate substitui un muncitor, dar un muncitor niciodata nu poate inlocui un inginer.
      In primul rand invatati sa va exprimati si sa scrieti corect si doar apoi puteti sa aveti alte pretentii.
      Scoala face diferenta !!!

      +5 voturi
      +1
      -1
    5. sa vedeti ce puscarie este la TAKATA Orsova…ti-e frica sa te imbolnavesti ca rahatii astia vor sa mergi bolnav mort la lucru…o firma de RAHAT este aceasta Takata.de s-ar inchide de tot ca isi bat joc de muncitori…sunt umiliti in ultimul hal…se lucreaza de la ora 17-03 noaptea…si spor de noapte 1,5 lei :)))))) de tot rasul.

      +6 voturi
      +1
      -1
    6. Inca sint angajat la Takata.Am vazut atitea lucruri rele la Takata,cum niciodata nu mi-a fost dat sa vad. Am lucrat in mai multe locuri, dar atmosfera ca la Takata,nu am vazut niciunde.”Sefi”promovati pe”sprinceana”,inginerasi,absolventi de Vasile Goldis, Spiru Haret,etc,etc, care nu sint in stare sa scrie corect romaneste,care, pentru o adunare simpla folosesc calculatorul, care sint in stare sa calce pe ”capate” pentru a demonstra sefilor ierarhici superiori,cit sint de exigenti cu bietii oameni, care muncesc pina le sar capacele pentru un salariu, mult spus,decent,”sefi”care daca sint dati afara de la Takata, mor de foame,nulitati ajunse conjunctural in pozitii in care pot sa-si etaleze ”capacitatile” de ”sefi” intransigenti,pusi sa faca ”caprarie” cu cei care muncesc si ,da,cei care datorita muncii de sclavi fac,ca Takata sa mai existe. Fara ei,muncitorii, inginerasii nu si-ar mai avea rostul in fabrica. Citi inginerasi au facut inovatii( nu vorbesc de inventii,pentru ca habar ce inseamna,inventie)? Cind mergea Tulvan prin sectii, pentru a poza tot felul de rahaturi fara importanta,inginerasii umblau ca maru-n ciur,ascunzindu-se de el ,ca nu cumva sa-i ia la intrebari. Cind ”pica” cite unul,asa pe nepusa masa, in fata lui tulvanica, sa-l vezi cum lua pozitia (regulamentara) ghiocelului. Ca tot sint cite unii p-acilea,care-l proslavesc pe tulvanica. Ce mare brinza a facut tulvanica? Inafara de poze,nimic,o(zero) barat. Aaaaaa, da era sa uit!A pus afise prin toata fabrica, mai ceva ca pe vremea lui Ceasca. Nici in vremurile de trista amintire, nu erau atitea hirtii puse pe toti peretii. Care a fost rostul lor? A crescut productia? Din cite stiu ,NU. A crescut datorita ”cateilor”incapabili,pusi de lingaii lui tulvanica, sa faca pe dracu-n patru numai sa creasca productia,indiferent de consecinte. Aduceti-va aminte de cantitatea uriasa de volane returnate datorita defectelor. Asta a fost rezultatul masurilor dictate de catre, ”heer” tulvanica. Si inc-ar fi
      ,foooaaarte,foooaaarte multe de spus.Ma opresc insa ,aici, pentru ca mi-e frica sa nu fac vreun infarct(de bucurie).

      +4 voturi
      +1
      -1
    7. Stimati „postaci”, nimeni nu este obligat sa ramana intr-o firma daca i se pare ca e nedreptatit. Cea mai mare pedeapsa pt un angajator este sa-i plece angajatii si sa nu-i mai inlocuiasca nimeni. Nu mai pozati in postura exploatatilor fiindca nu va exploateaza nimeni. Voi va vindeti munca angajatorului, care v-o cumpara platindu-va salariul agreat. Astea sunt tendinte comuniste: chiaburii si mosierii exploateaza poporul. Nu uitati ca aceste societati comerciale, sunt afaceri private, in care cineva a investit bani. Nu sunt case de binefacere si nici biserici. Daca nu va convine si va simtiti exploatati, plecati sau, daca sunteti atat de capabili, deschideti-va firme si exploatati voi pe altii, daca nu, ciocul mic si lucrati ce va dau altii. In privinta muncitor versus inginer, va intreb: de ce ati batut mingea pe maidan can cei care azi sunt ingineri, au invatat? E vina inginerilor ca voi sunteti muncitori? Asta cu „inginerii belesc pipa si muncitorii lucreaza”, e veche si nu mai prinde decat la muncitori.

      +3 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.