SF la un pas să devină realitate: Taxiuri zburătoare în Paris

  de - | 28 octombrie 2016, 9:50 AM | Auto | Video

  0

  Locuitorii Parisului s-ar putea deplasa în curând prin oraş cu un nou mijloc de transport. Şi nu e unul oarecare, ci unul care pare desprins din filmele SF. E vorba de taxiul zburător, care va fi testat în viitorul apropiat pe Sena, râul ce străbate capitala Franţei, scrie independent.md.

  Pentru început vor fi „lansate la apă” cinci prototipuri, în primăvara anului viitor, potrivit The Local.

  Aparatele zburătoare se numesc Sea Bubble şi sunt prietenoase cu mediul, căci funcţionează pe baza a două motoare electrice de mici dimensiuni, care se încarcă la docuri dotate cu panouri solare.

  Sea Bubbles au apărut din dorinţa omului de afaceri francez Alain Thebault de a face vapoarele să zboare. Iar după 25 de ani de muncă, ideea lui a devenit realitate.

  Însă cum funcţionează? Ele zboară la o distanţă de 70 cm deasupra suprafeţei apei şi pot atinge o viteză de 18 km pe oră.

  taxi-zburator-sea-bubble-586x319

  Alain Thebault arată că maşinăriile sale ating luciul Senei cu cele patru „aripi marine”.

  Vehiculele vor putea funcţiona ca şi taxiuri, iar la început vor avea nevoie de un şofer, dar intenţia omului de afaceri este ca să ajungă să fie complet autonome.

  Un astfel de taxi va traversa Parisul în 15 minute.

  Proiectul e sprijinit de mai mulţi investitori, iar deja 100 de oameni s-au trecut pe lista de aşteptare pentru a cumpăra propria „bula” zburătoare. Dar preţul nu e deloc unul mic: 30.000 de euro.

  Taxiurile neobişnuite au atras atenţia primarului Parisului, Anne Hidalgo, dar şi interesul unor companii precum Uber sau Renault.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad