Se închide un muzeu al figurilor de ceară din SUA. Se vând statuile lui Washington, Lincoln sau Obama

  de Special Arad | 10 ianuarie 2017, 11:53 PM | Video

  0

  Statui din ceară ale tuturor cuplurilor prezidenţiale americane, de la George şi Martha Washington la Barack şi Michelle Obama, vor fi licitate de muzeul The Hall of Presidents and First Ladies aflat în Gettysburg, închis după aproape 60 de ani de funcţionare, din lipsă de vizitatori, scrie Mediafax.ro.

  Statuile din ceară ale preşedinţilor americani au fost realizate la dimensiuni reale, în timp ce statuile primelor doamne au fost realizate la o scară de o treime şi „poartă” ţinutele pe care acestea le-au purtat la ceremoniile de învestitură. Potrivit lui Max T. Felty, preşedintele şi proprietarul Gettysburg Heritage Enterprises, care deţine Hall of Presidents şi alte atracţii din Gettysburg, statuile din ceară pierd interesul publicului, în favoarea exponatelor cu tehnologie înaltă.

  Max T. Felty a explicat că Hall of Presidents a avut peste un million de vizitatori de la data deschiderii sale, în anul 1957. În primii cinci până la zece ani, cel puţin 200.000 de persoane au vizitat muzeul anual, iar majoritatea vizitatorilor au apreciat faptul că instituţia se concentrează pe întreaga istorie americană, nu doar pe Războiul Civil. Însă, în ultimii cinci – şapte ani, numărul de vizitatori ai muzeului a scăzut treptat, la o medie de 15.000 – 20.000 de persoane anual.

  Sursa foto: TripAdvisor

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad