vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    InclusivScârț, scarț e… Bibarț! Călin vrea doar banii, restul e eternitatea

    de Lucian Dănilă | 1 noiembrie 2016, 6:54 PM | Sport

    3

    Stăteam într-o dimineață la o cafea cu Alin Gligor, căpitanul echipei UTA. S-a întâmplat la câteva zile după victoria cu Călărași și era puțin mai relaxat după o perioadă cenușie, cu înfrângeri, schimbări de antrenori și fel și fel de tensiuni în club.

    Eram puși pe glume și i-am spus „Aline, tu din păcate nu vei mai apuca să joci pe noul stadion. Nu pentru că vei pleca ci pentru că vei fi mult prea bătrân atunci când acesta va fi gata. Bălaiul din părul tău va fi cărunt când va fi inaugurată arena”. A râs, dar parcă nu era râsul lui, realizând și el iminența acestui fapt, știind însă și că momentan este pus în situația de a juca meci de meci pe mocirla de pe arena Motorul din Aradul Nou.

    Și într-adevăr, șansele lui Alin de a juca pe noua arenă sunt tot mai mici. Dar subiectul nu este Alin, el a apărut întâmplător la acea cafea și chiar în această poveste. Precum lui Alin, același lucru li s-ar putea întâmpla și lui Adrian Petre sau Jorza, jucători care încă nu au împlinit 20 de ani.

    Confirmarea vine de la unul dintre oficialii urbei, Călin Bibarț, personaj care deși a fost Prefectul Aradului este mult mai puțin cunoscut decât Alin sau Petre prin oraș. A ajuns totuși viceprimar pentru că, nu-i așa?, nimic nu e întâmplător și pentru că… serviciile.

    În lipsă de alte activități, Bibarț s-a transformat repede în portavocea lui Falcă și nu scapă nicio ocazie de a se umple de ridicol când vine vorba despre obiectivele nerealizate sau întârziate ale Aradului.

    Este același Călin Bibarț care ne făcea proști pe față când spuneam că lucrările la stadionul UTA sunt întârziate, iar termenul de finalizare a fost prelungit. „(…) au circulat pe piaţă foarte multe vorbe că lucrările sunt întârziate. (…)  E important că lucrările sunt în grafic, iar termenul de construcţie nu va fi depăşit, adică luna mai a anului 2018. Nu a fost nicio prelungire a termenului, s-a înţeles greşit. A fost o autorizaţie de demolare, pentru un an, apoi una de construcţie, pentru trei ani”.

    Patru ani pentru construcția unei arene de 12.540 de locuri ni se păreau din start foarte mulți. Tot atât a durat și construcția Arenei Naționale (2007-2011), care are o capacitate de 55.000 de locuri, iar alte arene din România sunt sau au fost construite într-un timp mult mai scurt. Dar despre acest subiect am tot discutat, am tot vorbit, iar termenul tot 2018, ziua 21, luna mai, a rămas.

    Totuși, ca să nu pară întâmplător faptul că UTA se învecinează cu Eternitatea (n.r. cimitirul din zonă), Călin Bibarț ține să ne informeze că, totuși, lucrările vor fi întârziate astfel că vom aștepta o eternitate până vor fi finalizate.

    Afirmația a făcut-o imediat după ce Compania Națională de Investiții a alocat 2,5 milioane de euro pentru acest proiect.

     

    „De mai multă vreme speram să aducem bani externi, nu doar din bugetul local, pentru stadionul UTA. Iată că am reuşit. CNI va prelua o parte din lucrări, e posibil ca – datorită acestui aspect – lucrările să fie întârziate”, (Călin Bibarț – declarație pentru aradon.ro).

     

    Nici nu ne-am speriat prea tare pentru că oricum nu credeam prea mult nici în termenul de 21 mai 2018, cu sau fără acești bani de la CNI.  Ce devine hazliu este ultima parte a afirmației sale pentru același portal, Aradon, anume faptul că Bibarț își asumă întârzierea, doar pentru a veni banii.

     

    Vrem ca aceşti bani să-i băgăm în gazon, irigaţii, iluminat, mă refer, eventual, la o altă nocturnă, tocmai pentru a nu se suprapune lucrările. Îmi şi asum întârzierea lucrărilor, doar să vină banii” (Călin Bibarț – declarație pentru aradon.ro)

     

    Partea cu banii o știm de 26 de ani încoace. Toată clasa politică a fost interesată în toți acești ani doar de bani. Grămezi, stive de politicieni au făcut averi din banul public

    Dar ce ai spus că faci Căline? Îți asumi? OMFG, am putea scrie într-un limbaj de social-media, dar întrebarea noastră este ce ți-ai putea asuma, pentru că nouă fiecare variantă ne-o dă cu virgulă. Hai să vedem câteva dintre variantele la care ne-am gândit.

    Ce vei face, Călin Bibarț?

    Îți faci seppuku (sau harachiri) –  un mod de sinucidere prin spintecarea pântecelui cu pumnalul sau cu sabia, practicat de samuraii japonezi? Nu merge, Căline. Prea radical, prea senzațional. Trăim în Uniunea Europeană, iar astfel de practici nu ar face decât rating la ziare și televiziuni. Iar în România astfel de gesturi nu sunt văzute ca un gest de onoare. Mai mult, nici popii nu se bagă la dinastea și te-ar lăsa singur probabil chiar la… Eternitatea.

    Te lași biciuit în fața Primăriei? Nici chiar așa. Evul Mediu este istorie, cu toate că la cum trăiesc unii oameni în acest oraș, cum arată unele străzi, sau cum se lucrează ne face să credem că noi nu am depășit încă perioada medievală.

    Te vei ascunde rușinat în pădure? Ca un priceput pădurar cum erai în viața de dinainte de a intra în politică? Nu o vei face, pentru că rușinea este un atribut pe care niciun politician nu l-a adoptat vreodată. Politicianului de carieră nu îi este rușine de nimeni și de nimic.

    Renunți la salariul de viceprimar? Nici cu asta nu prea merge pentru că la Arad, nici primarul și nici viceprimarii nu trăiesc din salarii. Greșesc?

    – Demisionezi din funcția de viceprimar? Oricum vei renunța la ea, că doar nu pentru o așa funcție minusculă ai lăsat ditamai funcția de director al ROMSILVA. Ținta e mai sus.

    Vei plăti din propriul buzunar fiecare zi de întârziere la lucrările de la stadionul UTA-Francisc Neumann? Pe asta nu o credem, deși ar fi o idee bună. Cea mai interesantă idee dintre toate.

     

    Și uite așa, scârț, scarț că e marți, până când Călin Bibarț urmează să își aleagă modul în care își va asuma întârzierea lucrărilor de la stadionul Francisc Neumann, UTA va continua să joace în mocirlă, va scoate apa cu buretele sau ușa de la dulap după fiecare ploaie mai zdravănă, se va antrena prin bălți și noroaie, sau, de ce nu?, va emigra în Ungaria pentru a se pregăti la Battonya, un sat din țara vecină care are condiții mai bune decât orașul candidat la Capitală Culturală Europeană 2021, dar și la Capitală Verde a Europei 2019.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Cat de penibil poti fi sa iti faci poza pe o parte de tribuna dintr-un stadion care inca nu este gata nici pe jumate si nu se stie cand va fi . Cat de penibil poti fi ca primar al Aradului sa i-ti faci selfie cu aceasi tribuna neterminata a stadionului UTA. Cat de penibil poti sa fi ? Pur si simplu i-si bat joc de noi razandu-ne in fata si prostindu-ne in fata . Totul a fost o afacere si cu acest stadion si cu firma care a castigat lucrarea …. pacat , mare pacat , Aradul chiar merita un stadion european

      +8 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.