Salată de cartofi noi cu ridichi
Cartofii noi sunt excelenti, indiferent ce reteta alegem pentru a ii pregati. Mai putin prajirea, deoarece o mare parte din savoare se va pierde astfel.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
• 1 kg cartofi noi
• o mana de rucola
• 3 fire apio, taiata fasii
• 100 g masline negre, taiate si fara samburi
• 10 capere, dupa gust
• 1 cepa rosie, taiata rondele
• 6 ridichi, taiate fin
• 6 felii bacon, taiate
• 300 g rosii cherry, taiate in jumatate
• zahar brun
Pentru dressing:
• zeama si coaja rasa de la o lamaie
• 5 g mustar
• 20 ml otet de vin alb
• 125 ml ulei de masline
Mod de preparare
1. Fierbeti cartofii in coaja in apa cu sare.
2. Intre timp, preparati dressingul: Amestecati zeama si coaja rasa de lamaie cu mustarul, otetul si 100 ml ulei de masline. Asezonati cu sare si piper negru, dupa gust.
3. Taiati cartofii fierti in jumatate si turnati dressingul peste ei cat sunt inca fierbinti. Lasati-i sa se raceasca.
4. Adaugati rucola, apio, maslinele, caperele, ceapa rosie si ridichile.
5. Incalziti restul de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti baconul pana se rumeneste. Scoateti-l si lasati-l deoparte. Presarati zahar brun peste rosii si caliti-le pentru 1 minut in aceeasi tigaie. Puneti baconul si rosiile peste salata de cartofi, amestecati si serviti.
Sursa: ecuisine.ro
Comentariile portalului
Sunteți o comentatoare de bază și de elită a publicației noastre, vă răspund la ceea ce ne privește direct: avem o politică de moderare a comentariilor (...)
Cunosc cel puțin trei ninja din poza. Simplu! Greață efectiv! Aveam eu bănuieli mele, ei se jurau ca usturoi nu mănâncă dar gura le miroase. Halal (...)
A mai ramas asa…o mica reduta aceasta publicatie online pe care n-au reusit s-o anihileze politicienii a caror singura doctrina e puterea si inavutirea. Ne-a “durut” cenzura cand o (...)