Titlul original (15.09.2016): Au înviat „mortul”! Controlul la Ocoalele Silvice Lipova și Gurahonț s-a încheiat cu succes: nu s-a furat niciun ciot, toți sunt curați ca lacrima.

Știri Arad. Cei 28 de inspectori sosiți în control la Ocoalele Silvice Gurahonț și Lipova și-au încheiat ieri misiunile cu un succes binemeritat și știut de toată suflarea din domeniu, mai puțin de către ministrul Mediului și Pădurilor. Cum spuneam și vineri, în articolul Zeci de inspectori în control la Gurahonț și Lipova. Silvicultorii au „zăcut și suferit” seri la rând în cabanele IPA Lipova și Neudorf. Ministrul Cristiana Palmer speră la prinderea hoților din păduri…,  acest simulacru de verificare – semnificativă doar prin numărul mare de inspectori sosiți în județ-, făcută de „frați între frați”, în frunte cu doi reprezentanți ai RNP (Regia Națională a Pădurilor), Vulpe și Georgescu, a „dezvăluitelor” hoții din pădurile Aradului, nu putea avea decât un singur rezultat: totul e curat ca lacrima!

Așa încât zis și făcut: au venit 28 de inspectori din alte județe, au făcut plimbări prin pădurile de la Gurahonț și Lipova, au scris rapoartele (în care au lăudat activitatea pădurarilor arădeni cinstiți și onești), au înfierat presa care urlă că sunt mari nereguli și au plecat.

Ne și gândim că mâine o să înceapă controlul într-unul  din județele vecine Aradului…iar inspectori arădeni de la Lipova și Gurahonț vor merge să verifice activitatea celor care le-au dat nota zece la activitate, ieri. Ia ghiciți? Ei ce-o să facă, cum o să procedeze, o să înverzească și ei cioturile și o să albească activitatea fraților pădurari?

Noi, însă, nu o să lăsăm cu una cu două ca și ministrul Palmer. Nu ne dăm pe brazdă chiar așa de ușor. O să continuăm să scriem, și avem mult de scris… mai ales că în ultimele zile pe biroul din redacția noastră s-au strâns mai multe documente și informații care conțin acuzații dintre cele mai grave, cu privire la jaful din pădurile Aradului.

UPDATE:

Rezultatul acestei frecții de control… În această săptămână, Teodor Țigan, directorul Dircției Silvice Arad a dat ordinul: Marcel Oprea, șeful Ocolului Silvic Gurahonț este detașat, tot ȘEF, la Ocolul Silvic Valea Mare (peste Mureș de Săvârșin, pe partea cu Bata). Șeful de la Ocolul Valea Mare, Filip Bărbătei, a fost uns, tot ȘEF, la Ocolul Silvic Gurahonț. Astea da măsuri… Oare costă?

 

 

 

 

Alin Olteanu, 22 septembrie 2016, 10:32 AM