Update Să râdem sau să plângem… Rocadă drept „pedeapsă” între doi șefi de Ocoale Silvice: Gurahonț și Valea Mare

  de Alin Olteanu | 22 septembrie 2016, 10:32 AM | Gurahonţ | Lipova | Recomandările editorilor | Știri Arad

  11

  Titlul original (15.09.2016): Au înviat „mortul”! Controlul la Ocoalele Silvice Lipova și Gurahonț s-a încheiat cu succes: nu s-a furat niciun ciot, toți sunt curați ca lacrima.

  Știri Arad. Cei 28 de inspectori sosiți în control la Ocoalele Silvice Gurahonț și Lipova și-au încheiat ieri misiunile cu un succes binemeritat și știut de toată suflarea din domeniu, mai puțin de către ministrul Mediului și Pădurilor. Cum spuneam și vineri, în articolul Zeci de inspectori în control la Gurahonț și Lipova. Silvicultorii au „zăcut și suferit” seri la rând în cabanele IPA Lipova și Neudorf. Ministrul Cristiana Palmer speră la prinderea hoților din păduri…,  acest simulacru de verificare – semnificativă doar prin numărul mare de inspectori sosiți în județ-, făcută de „frați între frați”, în frunte cu doi reprezentanți ai RNP (Regia Națională a Pădurilor), Vulpe și Georgescu, a „dezvăluitelor” hoții din pădurile Aradului, nu putea avea decât un singur rezultat: totul e curat ca lacrima!

  Așa încât zis și făcut: au venit 28 de inspectori din alte județe, au făcut plimbări prin pădurile de la Gurahonț și Lipova, au scris rapoartele (în care au lăudat activitatea pădurarilor arădeni cinstiți și onești), au înfierat presa care urlă că sunt mari nereguli și au plecat.

  Ne și gândim că mâine o să înceapă controlul într-unul  din județele vecine Aradului…iar inspectori arădeni de la Lipova și Gurahonț vor merge să verifice activitatea celor care le-au dat nota zece la activitate, ieri. Ia ghiciți? Ei ce-o să facă, cum o să procedeze, o să înverzească și ei cioturile și o să albească activitatea fraților pădurari?

  Noi, însă, nu o să lăsăm cu una cu două ca și ministrul Palmer. Nu ne dăm pe brazdă chiar așa de ușor. O să continuăm să scriem, și avem mult de scris… mai ales că în ultimele zile pe biroul din redacția noastră s-au strâns mai multe documente și informații care conțin acuzații dintre cele mai grave, cu privire la jaful din pădurile Aradului.

  UPDATE:

  Rezultatul acestei frecții de control… În această săptămână, Teodor Țigan, directorul Dircției Silvice Arad a dat ordinul: Marcel Oprea, șeful Ocolului Silvic Gurahonț este detașat, tot ȘEF, la Ocolul Silvic Valea Mare (peste Mureș de Săvârșin, pe partea cu Bata). Șeful de la Ocolul Valea Mare, Filip Bărbătei, a fost uns, tot ȘEF, la Ocolul Silvic Gurahonț. Astea da măsuri… Oare costă?

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tocmai in aceste zile are loc un control (care vrea sa para) de proportii, la OS Gurahont si OS Lipova unde se doreste albirea lui „Calinut” si a altor personaje „importante” din DS Arad.
   Parerea mea este ca nu s-a schimbat nimic nici dupa debarcarea lui Craciunescu, „gargara” mai marilor din RNP si minister, includerea „jafului” din paduri in categoria amenintarilor la siguranta tarii, campaniei declansate de (o parte) din mass-media, etc. Si va dau cateva exemple:
   – in echipa de control de la Lipova se afla un personaj pe nume ing Banatan, trimis in judecata in dosarul furtului de la OS Valea Mare. Si el verifica lucruri pe care este acuzat ca le-a facut „in vecini” (lupul paznic la oi)!!!!
   – la OS Lipova s-au facut achizitii enorme de porumb pe baza de borderou de achizitii de la persoane fizice decedate!!!
   – la acelasi OS s-au cumparat zeci de tone de fructe pt hrana vanatului, care se transforma in tuica, de fap, la un cazan de la Slatina de Mures (dl comisar Neag stie mai bine)!!!
   – la Gurahont exista vreo 13 dosare de furt de lemn, unde sunt „bagate in fata” persoane in varsta (care nici macar nu stiu de ele), semnate in fals (padurarul Deme stie de ce)!!!
   Persoanele implicate in „spalarea” imaginii sunt Bibart (care „crede” in Nasul), Tigan, inginerii din RNP Georgescu si Vulpe, comisarul Neag de la IPJ Arad si multi altii!
   In cateva zile va aparea un document amplu despre jaful din padurile Aradului, fratiile penale dintre silvici, politisti, magistrati, oameni din administratie si nu in ultimul rand, politicieni, cu POZE, DOCUMENTE tinute in sertarele unor institutii si multe alte DOVEZI!
   Acest document (stufos) va fi transmis institutiilor de presa locale si centrale, institutiilor ablitate ale statului, Guvernului si Presendentiei Romaniei.
   Si, cu voia d-voastra sunt negocieri cu un post TV national pt a prezentate si sustinute cu dovezi toate acestea, la o ora de maxima audienta!
   S-auzim de bine!

   +12 voturi
   +1
   -1
   • Nu sunt prezenți pt ca sunt mâna in mâna cu Hoții se lemne. Mafia lemnului le-a cumpărat tăcerea. Asta in timp ce șefimea de prin IPJ Arad si nu numai, se agita sa dea cate o felie de ciolan, tuturor burtosilor cu stele pe umăr, doar sa prindă pensii cat mai mari. Asta ii doare pe ei, sa-si ajute apropiații sa căpușeze bugetul alocat pensiilor nesimțite, nu JAFUL DIN PADURILE NEAMULUI! Sunt toti o apa si un pământ. Țăranii in uniforma de pe la posturi, sunt direct implicați in furturile masive. Rude ori apropiați de-ai lor, administrează gatere. Pădurari, inspectori silvici, dețin TAF-uri, camioane cu gheara pt ridicat arbori, despre ce vorbim pana la urma? Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, avem mizerii de procurori pe pe la parchetele Lipova, Gurahont care se vând pe un pumn de galbeni, sau pe cate o mașina de lemn! Sa va fie rusine TICĂLOȘILOR!!!!! Ati distrus sănătatea copiilor noștri! Va doresc multă puscarie!

    +8 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad