Suntem iremediabil convinși că nu prea există cititor al Special Arad care să nu se întrebe „ce face Ioțcu – nenea Nicolae Ioțcu – în casa aia, imensă și dotată ca un buncăr în așteptarea Apocalipsei, toată ziua-bună ziua, în timp ce i se scurg mandatele de arestare la domiciliu?” Absolut convinși suntem!
Ei bine, simțiți dezvăluirea: unul dintre momentele esențiale ale unei zile petrecute de Ioțcu în „arest” este VINE TINA.

Cine este Tina?…
Tina, pentru cine nu știe chestia asta banală, este secretara lui Ioțcu dintotdeauna (angajată la biroul Resurse Umane din CJA, dar în realitate mâna dreaptă a Sultanului „pitit”), de când a apărut Ioțcu în acest peisaj politic-administrativ, de prin 2002… deci din precambrian. Poți să zici, fără riscul de a te înșela fie și infim-procentual, că Tina l-a primit pe Ioțcu așa… ca sarcină de partid, adică Ioțcu i-a fost repartizat pe linie de partid, să aibă grijă de el, să-i spună ce i se pare că vrea el să audă, să îi oblojească rănile reale și virtuale, să transmită, ca o portavoce fidelă, ce are „șefu” de zis în momente de restriște… cum sunt cele de acum.
Și asta și cam face Tina: foarte des e prezentă la „vila cu trandafiri în care înfloresc plicuri cu bani” din Vladimirescu, de la nr. 13, ca să îl asculte pe Ioțcu cum îi spune el că „voi reveni pe funcția de președinte al Consiliului Județean Arad! Spune-le tuturor că voi reveni!” Iar Tina le spune tuturor ce le-a transmis „șefu”!
Vezi? – asta înseamnă să fii mafiot!

Acuma… câți cred chestia asta, câți se fac că o cred, câți o lasă pe Tina să creadă că e singură în ecuația asta „secretă”, numai ea și famiglia, și câți profită de înregistrările inerente în atari situații – altă discuție!
Cert este că asta înseamnă să fii mafiot! :)

Andrei George, 2 octombrie 2015, 8:03 AM