sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Românul Tiberiu Ușeriu a câștigat cel mai greu maraton din lume, la -62 grade C la Polul Nord

    de - | 19 martie 2016, 2:56 PM | Sport

    3

    Cel mai greu maraton din lume, 6633 Ultra, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar a fost câştigat în acest an de un român, pentru prima dată în istoria întrecerii. Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start la ora 4.44, după ce a alergat pe gheaţă, la temperaturi care au ajuns până la – 62 de grade.

    „Şi avem un câştigător la ediţia 2016-aa Maratonului Artic 6633 Ultra: Tiberiu Uşeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk azi la ora 4.44 PM. Tiberiu a condus de la început până la sfârşit şi a meritat! Este, fără îndoială,un campion” , au anunţat organizatorii maratonului, potrivit Mediafax.

    Din 2007 şi până la ediţia din acest an din cei peste 200 de participanţi doar 19 au reuşit să treacă linia de sosirea. La ediţia 2016 au luat startul 12 concurenţi, trei dintre ei fiind din România: Tiberiu Uşeriu, Vlad Tănase şi Andrei Roşu. Din cei 12, doi au abadonat pe parcurs, ceilalţi reuşind să treacă linia de sosire. Cei trei români care au participat la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”, au preluat conducerea cursei încă din prima zi de competiţie, însă, înainte de ultimul checkpoint au fost depăşiţi de un alegător din Singapore.

    Bistriţeanul de 41 de ani, care a câştigat cea mai grea cursă de alergare din lume şi a dus steagul României la Polul Nord, s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista la Polul Nord.

    Cel mai greau maraton din lume a început vineri, 11 martie, ora 9.30 şi s-a încheiat pe 19 martie.

    SURSA: MEDIAFAX.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Atenție la neatenție!

      Concursul nu s-a desfășurat la „Polul Nord” ci „Dincolo de Cercul Polar de Nord”. Este o mare diferență.
      Se ating uneori in zona concursului, temperaturi si de – 62 grade Celsius dar pe durata concursului nu au fost asemenea temperaturi. La minus 62, dacă nu ai fata acoperită îți degeră. Nu poți alega la – 62!

      Sânt chestiuni de geografie elementară, WIKIPEDIA, sau Google Earth. Și nu o spun cu aroganță și răutate. 🙂

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    2 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.