vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Roboții sunt teribili la aceste 3 competențe umane unice

    de - | 21 octombrie 2015, 12:43 PM | Știință

    0

    S-a mai vorbit despre posibilitatea ca roboţii să ne preia locul de muncă sau că programele super-inteligente ar putea provoca apocalipsa.

    Dar, dat fiind modul în care funcţionează programele de inteligenţă artificială din zilele noastre, răul este încă departe.

    Când te uiţi mai aproape, observi că oamenii ar putea avea încă un avantaj asupra inteligenţei artificiale.

    Şi, cu toate tehnologiile implementate pe roboţi, oamenii vor rămâne maieştri acestor 3 competenţe umane, cel mai probabil pentru mult timp de acum înainte:

    » Găsesc un sens pentru a rezolva probleme noi Oamenii sunt grozavi în găsirea paralelelor pe care le înţeleg pentru a găsi o rezolvare pentru problemele cu care se confruntă. Toby Walsh, un profesor de ştiinţă computerizată de la National Information and Communications Technology din Australia, numeşte asta„capacitatea de a găsi un raţionament.”

    » Simt emoţii şi înţeleg emoţiile celorlalţi Emoţiile şi empatia rămân caracteristicile cele mai importante ale oamenilor. Potrivit cercetătorului Facebook pentru Inteligenţă Artificială Yann LeCunn, cel mai probabil roboţii nu vor dezvolta niciun fel de emoţii, cel puţin nu fără a fi programaţi să le simtă.

    „Putem construi în ei altruismul şi alte drivere care să îi facă plăcuţi pentru oameni atunci când interacţionează sau îi au în preajmă”, scrie LeCunn într-un email pentru Tech Insider. „Dar aceste emoţii nu vor apărea niciodată din senin.”

    » Creativitatea Programele de inteligenţă artificială pot crea halucinaţii minunate din fotografii sau pot mima opera de artă a unui artist faimos. Dar creând o operă de artă din nimic rezonează mai degrabă cu oamenii are vor rămâne unici pentru acest proces, cel puţin pentru mult timp de acum înainte.

    Creativitatea este practic combinaţia dintre cele două competenţe de mai sus – dacă nu poţi aplica cunoştinţele vechi la situaţii noi şi nu poţi empatiza cu ceilalţi oameni, îţi va fi greu să scrii o carte care să ajungă la inimile cititorilor.

    Sursa: NOOBZ.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.