Reprezentanții ISJ Arad la întâlnirea de proiect CRISS-HORIZON 2020 din Barcelona

  de Special Arad | 13 septembrie 2017, 1:35 PM | Educaţie

  1

  In 12-15 septembrie 2017, la Barcelona, Spania are loc intalnirea de proiect CRISS- HORIZON 2020. Din partea ISJ Arad participa Anca Stoenescu, inspector scolar general, coordonator proiect si Laura Nadaban, inspector scolar pentru limbi moderne, membru in echipa de proiect.

  Inspectoratul Școlar Județean Arad este partener într-un amplu și complex proiect, derulat prin programul Orizont 2020 și finanțat de către Comisia europeană de la Bruxelles. Acest program promovează investiția în cercetare și inovare prin antrenarea   tinerei generații în a găsi soluții și a răspunde  provocărilor secolului XXI.

  Este vorba de un proiect CRISS care propune crearea și testarea unei infrastructuri educaționale digitale pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții.  Implementarea proiectului presupune –în ceea ce privește partea română- selectarea a 60 de cadre didactice de limba engleză, matematică și, respectiv, științe, care vor facilita accesul a 1000 de elevi  la această  infrastructură educațională. Selecția unităților de învățământ și a cadrelor didactice arădene va începe săptămâna viitoare. Elevii, selectați din 20 de școli din județul Arad, vor realiza  un e-portofoliu, conținând rezolvarea unor sarcini de lucru prestabilite, în vederea dezvoltării unor competențe absolut necesare într-o lume în permanentă schimbare, transformare și înnoire.

  Proiectul, într-o valoare totală de 6 milioane de Euro este  coordonat de Exus Software LTD din Atena, Grecia, este inițiat de un consorțiu din care fac parte, pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Arad, instituții și  organizații de prestigiu din Spania, Franța, Italia, Grecia, Suedia, Croația, Germania, Marea Britanie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad