Rămâne cum ne-am înțeles: Andrei Ando – singurul candidat pentru funcția de director de comunicare al CJ Arad

  de Andrei Fuliaș | 1 noiembrie 2016, 3:29 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Știri Arad. În 10.11.2016 va avea loc concursul pentru postul de director executiv al Direcției Comunicare și Strategii din cadrul Consiliului Județean Arad. Încă de la înființarea acestui post, prin comasarea a patru departamente din CJ într-un departament-mamut, am anunțat că acest post a fost creat cu dedicație pentru Andrei Ando. Prima dovadă clară că am avut dreptate a fost atunci când a apărut anunțul pentru acest concurs și mai ales cerințele pentru ocuparea acestui post. Am spus-o din capul locului că postul a fost înființat cu dedicație pentru Ando, după chipul și asemănarea lui. Mai exact, condițiile specifice acestui post erau cumva oglinda CV-ului lui Andrei Ando.

  Citește și: Mamut departamental inventat pentru Andrei Ando la Consiliul Județean Arad. Acesta se va ocupa de imaginea CJ, dar și a PNL

  Astfel, ieri a fost ultima zi până la care candidații și-au putut depune dosarele. Ei bine, este exact așa cum anticipam, Andrei Ando este singurul candidat. De la sine înțeles că era nu greu, ci extrem de greu să găsești pe cineva care să se poată încadra în cerințele celor de la Consiliul Județean și pe care le redăm în continuare:

  – studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de licenţă – ştiinţe ale comunicării;

  – studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;

  – vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani.

  Acum să gândim logic, câte persoane puteți găsi în Arad care să aibă studii pe comunicare și în acelaști timp studii de master în administrație publică? Noi am încercat să identificăm câteva, dar căutările noastre ne-au condus de fiecare dată către aceeași singură persoană: Andrei Ando. Acesta a terminat Facultatea de Jurnalism (adică licență în domeniul științe ale comunicării) și are master în Finanțare și Management în Administrația Publică (adică studii de masterat sau post universitare în domeniul administrației publice/management).

  Citește și: No, și dacă spunem că asistăm la un concurs aranjat la Consiliul Județean Arad, greșim? Andrei Ando va ajunge șeful Direcției Comunicare!

  În același timp au mai existat câteva persoane care și-au exprimat public dorința de a candida pentru acest post, dar care s-au lovit brutal de cerințele celor de la Consiliul Județean.

  Deci, rămâne cum am stabilit… de fapt cum a stabilit șeful CJA, Iustin Cionca, încă de acum câteva luni: Andrei Ando va fi cel mai probabil șeful Direcției Comunicare și Strategii. Spunem asta fiindcă avem niște îndoieli asupra faptului că Andrei Ando nu are deja, ticsite într-un dosărel, subiectele care îi vor fi puse în față în ziua examenului. Reamintim că între Iustin Cionca și Andrei Ando există o relație mai veche de prietenie și colaborare, o relație care se consumă încă de când Cionca a candidat pentru fotoliul de primar al orașului Pecica, atunci când Ando s-a ocupat de campania acestuia. De asemenea, în campania electorală din această vară, atunci când Iustin Cionca era propunerea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, Andrei Ando era cel care se ocupase de tot ceea ce înseamnă comunicare în ceea ce îl privește pe fostul primar din Pecica.

  Un alt lucru interesant este faptul că Andrei Ando și-a început munca în cadrul Consiliului Județean Arad încă din ziua în care Cionca a fost înscăunat ca președinte. De atunci Andrei Ando a preluat tot ceea ce înseamnă „comunicare” în cadrul instituției. Ulterior conducerea CJA le-a transmis angajaților, dar și angajaților unor instituții subordonate CJA, că tot ceea ce iese „pe presă” trebuie să treacă înainte prin mâinile lui Andrei Ando. Iar asta în condițiile în care Ando nu avea nici un rol oficial în cadrul instituției. Dar cine se poate împotrivi ordinelor venite din birourile președintelui Cionca și a vicepreședintelui Boghicevici?

  De asemenea, până în urmă cu o lună de zile, atunci când Special Arad a publicat o investigație cu privire la trucarea unei licitații organizate de către Compania de Transport Public Arad, cu ajutorul ziarului Aradul, condus pe atunci de către Andrei Ando și închis de către patronul Valer Blidar, Ando putea fi găsit în fiecare zi la Consiliul Județean. De atunci însă, Andrei Ando n-a prea călcat pragul CJ, iar motivele sunt lesne de înțeles.

  Cu toate acestea, Andrei Ando l-a însoțit vineri pe Iustin Cionca, într-o deplasare oficială, la Festivalul Cârnaților de la Békéscsaba, demonstrându-ne încă o dată despre ce concurs vorbim. Unde mai punem și faptul că tot Andrei Ando se ocupă, din umbră ce-i drept, și de Departamentul de Comunicare al PNL Arad și și de contul de Facebook al președintelui CJA  (o mică dovadă în acest sens fiind că toate postările care fac trimitere la articole apărute în presa arădeană sunt de pe site-ul acestuia).

  În concluzie, nu mai așteptăm cu nerăbdare rezultatul concursului pentru acest post ci doar nota maximă pe care o va obține Ando la proba scrisă și la cea orală.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oo domnul Andrei Ando cel care la prima intalnire cu acest domn iti da asa un suflu feminin un aer asa de feminitate ca sa nu ma exprim intr-un mod jenant iar dupa sa ma cenzurati . Dar din pacate nu este asa , nu este uns cu vazelina si mai degraba uns cu toate alifiile . Acest ,,ziarist ,, defapt nu este ziarist si este un tzepar , nu am zis-o eu ci o zice trecutul lui foarte interesant .

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Integritatea și profesionalismul jurnalistului, nu cred că este compatibilă în România Coruptă cu titulatura de angajat al Mafiei Politice ca în acest caz, … atât de evident, că îl văd și ”orbii”.

   Jurnaliștii ce-l cunosc ar trebui să facă o scrisoare deschisă adresată FRJ, prin care să condamne asemenea ”proceduri” ce sunt uzuale prin țara ce a fost condusă de PDL și Băsescu, Teroarea Portocalie/ Alibaba și jdemii de hoți.

   Cât valorează azi, tot ce a scris și publicat acest Cameleon, un Acoperit al Mafiei Corupților Locali în media din Arad? Nici cât negru sub unghie!
   Un manipulator ordinar al opiniei publice, un hoț de idei și manifestări ale societății civice.

   În scurt timp Ando a devenit celebru. Doar asta a vrut nu?! Doar că acum numele lui va fi pe veci cuplat la Titulatura de Regele Manipulatorilor din media arădeană.

   Dar mi se pare extrem de necesar ca Cionca să răspundă la ACUZAȚIILE indirecte, precum că a creat un Post, celui ce ia făcut servicii importante în campaniile sale electorale. Pe el nu îl întreabă nimeni de sănătate că îl ”Plătește” pe Ando cu un Post Public? Nu se autosesizează nimeni?
   Că doar acest Post Special creat pentru Ando, făcut la vedere, nu a existat înainte ca el să ajungă Bos la CJ.

   Consilierii tac? De ce?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad