Albastrul, cât și diferite nuanțe ale acestei culori, trecând subtil spre violet și negru, se găsește în fructe și legume precum struguri, afine, mure, prune sau coacăze. Imaginea principală, desigur, e creată în Photoshop, iar după ce parcurgem următoarele rânduri din ciclul „bine de știut”, vă invităm să vizionați și galeria foto cu fructele colorate în albastru, culoarea site-ului Special Arad (bleumarin în cazul nostru, mai precis)… fără niciun motiv anume, doar așa, de weekend 😛

Alimentele de culoare închisă (mai sus menționate) sunt bogate în antociani și antioxidanți puternici care contribuie la sănătatea inimii și la menținerea unei bune tensiuni arteriale. Unele din aceste alimente conținând aceste fitochimicale au o nuanță mai mult spre roșu, însă cu cât este mai închisă nuanța de albastru, cu atât mai mare este concentrația fitochimicalelor.

„Prin distrugerea radicalilor liberi, antocianinii au fost asociați cu încetinirea dezvoltării cancerului”, este de părere Maricel Reddy, un nutriționist reputat din Edmonton. Strugurii concord au în compoziția lor 31 de tipuri diferite de antociani. Afinele și coacăzele negre sunt excelente pentru creier, susțin sus și tare oamenii de știință. Consumul lor regulat contribuie la sănătatea celulelor creierului și îmbunătățirea funcțiile creierului. Ele ne pot ajuta să luptăm împotriva îmbătrănirii și a semnelor ei.

Strugurii, afinele, coacăzele, (la fel și vinetele), gratie conținutului de antocianin pot reduce riscul apariției cancerului, a atacului cerebral și a bolilor de inimă. Resveratrolul, un antioxidant minune care se găsește în struguri, ameliorează cu până la 30% circulația sanguină la nivelul creierului.

Sursa: garbo.ro

Special Arad, 13 septembrie 2014, 7:08 PM