Punctul de amendă a crescut, dar nu va mai fi majorat anul viitor! Vezi care va fi valoarea lui

  de Special Arad | 7 decembrie 2017, 7:06 AM | Naţional

  0

  Punctul de amendă a fost plafonat la suma de 145 de lei, pentru ca anul viitor el să nu se majoreze în funcţie de salariul minim brut, a decis, în şedinţa de miercuri, Guvernul. Măsura a fost promovată printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru ca de la 1 ianuarie 2018, când  salariul minim brut pe economie se majorează la 1.900 de lei, laolaltă cu transferul contribuţiilor, punctul de amendă să nu crească proporţional.

  „Una din măsurile incluse în ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi vizează stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravenţională privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se plafonează punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcţie de salariul minim brut pe economie garantat în plată. Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate”, anunţă Guvernul, scrie Adevărul.

  Dacă nu ar fi fost luată această măsură, punctual de amendă ar fi crescut de la 145 lei la 190 lei, proporţional cu majorarea salariului minim de la 1.450 lei la 1.900 lei. Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în funcţie de numărul punctelor-amendă aplicate, iar printr-o Hotărâre de Guvern s-a decis că valoarea unui punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, notează adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad