Nimic nu e câștigat, nimic nu e pierdut, cam asta este concluzia după meciul din această dimineață dintre primele două clasate în a doua serie a Ligii a 2-a, „cele mai bune echipe ale seriei” cum spunea după meci Cristian Pustai, antrenorul de la Gaz Metan.

În urmă cu 14 ani, într-o zi la fel de însorită de primăvară, UTA promova pentru ultima dată pe teren în Liga 1 după un meci tocmai împotriva celor de la Gaz Metan. A fost 1-0 pentru alb-roșii prin reușita lui Cristian Ianu și 15.000 de suporteri ai Bătrânei Doamne care au asistat la meci au sărbătorit până seara.

CLICK AICI PENTRU REZUMATUL VIDEO ȘI CLASAMENT

Astăzi, UTA avea șansa să urce pe primul loc al seriei dacă câștiga, și ar fi făcut-o tot în fața unui stadion arhiplin, dra unul de 10 ori mai mic, pe arena Motorul fiind aproximativ 1.200-1.300 de spectatori. S-a jucat cu casa plină, iar mulți dintre arădeni au rămas afară din stadion chiar dacă aveau bilet! (vom reveni asupra acestui subiect).

S-a încheiat la egalitate, 1-1, după un meci controlat mai mult de oaspeți, care au și deschis scorul, dar care – cu noroc – se putea încheia și cu victoria arădenilor dacă Manea reușea să înscrie din fața porții la ultima fază, atunci când portarul Albuț a avut o intervenție providențială.

A fost o remiză care practic menține suspansul în Seria a 2-a. Distanța între Gaz Metan și UTA a rămas de trei puncte, tot atâtea puncte rămânând și intre UTA și Chindia, după ce gruparea din Târgoviște a remizat, 0-0 pe teren propriu, cu Mioveni. Astfel, nimic nu s-a pierdut, nimic nu s-a câștigat. Lupta continuă, dar majoritatea celor care au văzut meciul recunosc că Gaz Metan are un atu în lupta pentru primul loc, atât din punct de vedere al clasamentului, cât și a jocului.

IMG_8958

La final, Cristi Pustai l-a lăudat pe Dennis Man, tânărul de 17 ani al Bătrânei Doamne care a reușit un nou gol foarte important. Faza a fost foarte reușită,plecând de la o pasă genială a lui Copil spre Curtuiuș, atacantul Bătrânei Doamne a trimis în fața porții de unde Dennis a trimis cu latul în poarta părăsită de Albuț și era 1-1. Cu cinci minute înainte, Zaharia a marcat cu capul din centrul careului în urma unui corner executat de Ciprian Petre. A surprins faptul că Zaharia a marcat fără să sară, într-un careu în care a fost „pierdut” de toți fundașii arădeni.

„Dennis Man îmi place foarte mult. Din păcate, astăzi ne-a marcat un gol”, spunea Pustai.

Partida a avut însă și un moment mai nefericit. În minutul 83, Alin Gligor s-a accidentat, recidivând ruptura musculară de la coapsă, și astfel Bătrâna Doamnă a jucat ultimele zece minute în inferioritate numerică.

Roli Nagy a dat vina și pe oboseala acumulată, UTA sosind la Arad joi la ora 4 dimineața după două deplasări foarte dificile. „După pauză ne-a lăsat benzina. Am ajuns la Arad joi la 4 dimineața după două meciuri care ne-au consumat foarte mult. Am venit în trei zile de la 15 grade la aproape 30”, a spus Roli Nagy.

Etapa viitoare, UTA se deplasează la Baia Mare, iar la Mediaș se dispută un meci după care arădenii ar putea profita, Gaz Metan – Chindia.

IMG_8934

UTA Arad – Gaz Metan 1-1 (1-1)

Au marcat: Dennis Man 30 / Zaharia 25

UTA Arad: 1 Miron – 26 Manea, 6 Botiș, 15 Gligor, 14 Burlă – 18 Strătilă, 3 Chindriș, 13 Tănase, 9 Copil – 98 Man, 7 Curtuiuș. Pe bancă: 28 Anca – 17 Jorza, 5 Roman, 8 Filaret, 19 Rus, 10 Hlistei, 23 Vlad. Antrenor: Roland Nagy.

Gaz Metan Mediaș: 12 Albuț – 24 Stancu, 15 Cristea, 4 Cazan, 23 Neagu – 16 Zaharia, 6 Iacob – 7 Bic, 2 Petre, 25 Coșereanu – 9 Gavra. Pe bancă: 30 Botoșer – 8 Buzean, 89 Neag, 5 Tîrcoveanu, 28 Danci, 10 Neacșa, 21 Buziuc. Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitri: Cătălin Buși (Vâlcea) – Ionuț Bobe Cătălin Buși (Vâlcea) – Ionuț Bobe (Videle), Ionel Dumitru (Gherghița). Rezervă: Daniel Neagoe (Timișoara). Observatori: Valer Vancea (Oradea), Zaharia Ciev (Timișoara).

CLICK AICI PENTRU REZUMATUL SCRIS AL MECIULUI

Lucian Dănilă, 23 aprilie 2016, 9:23 PM