Proteste la Serviciul Județean de Ambulanță Arad! Sindicaliștii acuză Ministerul Sănătății de incapacitate și bâlbâială

  de - | 28 septembrie 2017, 12:31 PM | Știri Arad

  0

  Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Arad s-a alăturat protestelor naționale la care au participat angajații din cadrul serviciului. Mitingul nu a afectat în nici un fel buna desfășurare a capacității de muncă a angajaților, la protest participând angajații care se aflau în tura liberă.

  Principala nemulţumire a sindicaliştilor e legată de salarizare. Aceştia susţin că veniturile lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, se vor diminua de la 1 ianuarie  2018, odată cu aplicarea regulamentului de sporuri.

  Pierderea tichetelor de masă va duce şi ea la diminuarea salariilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă. Potrivit acestora, la starea actuală a parcului de ambulanţe, învechit, duce lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007.

  Achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe a fost de asemenea întreruptă, mai notează documentul, care evidenţiază şi bâlbâiala şi incapacitatea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne să încheie un contract-cadru pe patru ani în achiziţionarea a 4.000 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţe şi SMURD.

  Şi deficitul de personal este o problemă majoră, notează sindicaliştii.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad