Foarte mulți oameni, angajați și foști angajați, implicați sau nu, ne-au contactat după apariția primei părți a investigației Special Arad. Vă rugăm, de la bun început al acestei a doua părți, să rețineți următorul aspect: nimeni, dar NIMENI!, nu a vorbit-o de bine, cu nimic, chiar NIMIC!, pe directoarea Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici Arad, Cristina Bibarț. În plus, nu am cenzurat niciun comentariu la adresa subiectului, doar pe acelea în care înjurăturile nu aveau cum să fie cenzurate.

Și cu toate astea, că nimeni nu o vorbește de bine, mai mult că o acuză de comportament dictatorial și, pe alocuri, că se comportă ca un negustor de sclavi pe o proprietate care nu e a ei, ci a statului român, nu s-a întâmplat nimic de-a lungul anilor. Rând pe rând, conducători ai județului Arad, la Consiliul Județean Arad (acționar majoritar la Zona Liberă Curtici), Nicolae Ioțcu și acum Iustin Cionca tolerează, deși erau și sunt la curent cu apucăturile și comportamentul soției fostului prefect Bibarț, actual viceprimar al Aradului. Și fac asta de parcă ar fi șantajabili cu ceva…

Mulți vorbesc că această putere a familiei Bibarț s-ar datora unor sume de cel puțin 10.000 de lei pe care în fiecare lună le donează ca și cotizații PNL-ului arădean. Alții vorbesc despre susținerea de care s-ar bucura familia Bibarț din partea generalului SRI, Coldea, finul acestora. Că de fapt, până și numirea lui Bibarț ca viceprimar, de către Falcă, s-ar datora tot unei „atenții deosebite” pe care primarul Aradului ar dori-o pentru dosarele sale. Nu știm care e adevărul, însă știm că doamnei Bibarț nu-i pasă de cine conduce județul și continuă să conducă Zona Liberă Arad Curtici de parcă ar fi moștenire. Și avem probe că multe din instituțiile statului au primit reclamații de-a lungul timpului și nu s-a făcut NIMIC.

Deși în continuarea investigațiilor noastre ne-am propus ca astăzi să scriem despre alte aspecte în neregulă, evenimente recente și anumite probe foarte serioase și grave ne fac să ne „deturnăm” singuri ancheta, considerând mult mai important să publicăm ce am primit.

Cinci angajați care lucrează la poartă la Zona Liberă Curtici Arad sunt în concedii medicale,

aproape toți acuzând presiunea făcută asupra lor de actualul director, ultimul dintre angajați solicitând ieri pauză pentru odihnă. Astfel, ca urmare, directoarea, deși aflată și ea în concediu medical în zilele de miercuri și joi, s-a dus ieri seară la postul de la poarta Zonei Libere Curtici Arad și toată noaptea s-a „flendurat” pe acolo, dorind probabil să arate că se sacrifică pentru societate. Ea a fost însoțită și de Ovidiu Ilie, director de marketing, același Ovidiu Ilie care este la dispoziția familiei Bibarț de când Călin (soțul doamnei director) a fost numit prefect al Aradului.

Începând cu ora 12, la sediul central al Regiei Autonome Administrația Zona Liberă Curtici Arad se desfășoară o ședință a Consiliului de Administrație în care, susțin sursele noastre, doamna director încearcă să facă jocurile de asemenea manieră încât să dea afară din societate, rând pe rând, pe toți membrii sindicatului. Dar cu privire la acest lucru revenim, mai ales că știm că zeci de angajați – dintre care, cu unii am și vorbi- foști și actuali vor să vorbească despre traumele suferite.

Special Arad a intrat în posesia unei înregistrări audio,

realizată de o fostă angajată a societății cu puține momente înainte de a-și da demisia. Înregistrarea este cutremurătoare prin informațiile pe care le conține, în fapt adevărate concluzii cu privire la comportamentul directoarei, noi considerându-l unul chiar infect. Adică, cum altfel să caracterizăm comportamentul și limbajul unui conducător al unei instituții de stat, care, în momentul în care i se solicită un act scris, își arată adevărata pregătire spunând printre altele: „Degeaba îți încorzi mușchii cu mine”, „Te pui cu mine? Ești proastă!” – limbaj de țață de la piață, un fel de Elena Ceaușescu de județ, și asta pentru că Leana nu vorbea atât… Din înregistrări se poate observa clar că doamna Bibarț nu face decât să-și urmărească scopul, probabil de a mai îndepărta încă un angajat angajat, incomod, așa cum au fost zeci pentru dumneaei, de-a lungul anilor. Parcă Cristina Bibarț are o strategie în privința acestor angajați, nedorind să țină pe nimeni perioade mai lungi pentru ca aceștia să nu afle tot ceea ce se întâmplă în Regia STATULUI Zona Liberă Curtici Arad.

Ascultă înregistrarea:

*****

Concluziile sunt parcă de prisos. Dar mai adăugăm că avem informații că un angajat se pregătește să facă greva foamei, așa încât lucrurile devin și mai grave… de parcă nu ar fi fost până acum.

Va urma.

Citește și Cristina Bibarț, directorul Regiei Autonome Zona Liberă Curtici, confundă societatea cu propria firmă și pe angajați cu niște animale. Liderul sindicatului s-a adresat ITM-ului! (I)

Alin Olteanu, 30 martie 2017, 3:07 PM