Din 24 mai până în 6 decembrie, vom viziona în fiecare lună câte un film documentar creativ pe teme sociale şi politice de actualitate, în cadrul celei de-a treia ediţie de proiecţii KineDok din Arad. Anul acesta, toate proiecțiile vor avea loc în Cafeneaua Literară Joy’s.

Pe 24 mai, se dă startul celei de-a treia ediţie de filme documentare KineDok în Arad cu documentarele „Ordine Superioare” şi „Aceia”. Filmele oferă două perspective diferite asupra unui subiect, înainte ca acesta să fi devenit povestea numărul unu în media.

Documentarele investighează criza refugiaților, din perspectiva refugiaților care încearcă să treacă frontiera dintre Ungaria și Serbia, pe de o parte, şi din perspectiva localnicilor lângă al căror sat s-a înființat o așezare de refugiați, pe de altă parte.

După proiecţie vom sta la discuţii cu tânăra regizoare Krisztina Meggyes, realizatoarea documentarului „Aceia”.

Filmele vor fi proiectate cu subtitrare în limba engleză.

——-
ORDINE SUPERIOARE
Regia: Viktor Oszkár Nagy & András Petrik
Producţie: 2013, Ungaria | Serbia | Muntenegru
Durata: 50 minute

Sinopsis: „Ordine Superioare” urmăreşte povestea unei granițe, de pe partea ungară, unde o parte din localnici patrulează frontiera dintre satele lor și Uniunea Europeană, în calitate de gardieni publici și voluntari. Pe partea cealaltă, în Serbia, un pastor din Subotica îi ajută să supraviețuiască pe imigranții pregătiți să treacă granița.

Evenimentul este organizat la nivel național de One World Romania, fiind susținut pe plan local de Asociația CitiZenit și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Programul KineDok până la sfârșitul anului:

18449381_1300267490022783_6357745239184347307_o

[email protected], 16 mai 2017, 1:07 PM