Procurorul general al Californiei a dat în judecată administrația Trump pentru a bloca proiectul zidului de la granița cu Mexicul

  de - | 21 septembrie 2017, 2:43 PM | Internaţional

  0

  Procurorul general al statului american California a dat în judecată administrația președintelui Donald Trump, care ar urma să lanseze în această toamnă construirea unui tronson din zidul antiimigrație de la frontiera cu Mexicul, relatează Agerpres, citând agențiile de știri AFP, Reuters și Xinhua.

  Xavier Becerra afirmă că administrația Trump încalcă astfel constituția SUA, legislația californiană și federală cu privire la mediu și normele federale care nu autorizează proiectul zidului, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de parchetul federal din San Diego, oraș californian situat la granița mexicană, unde a fost intentată acțiunea.

  În august, guvernul american a anunțat că au fost selectate patru firme pentru construirea unor prototipuri de zid de beton armat, pe o lungime de circa 20 km, lângă San Diego. Administrația a lansat și o licitație pentru alte materiale decât beton. Costul proiectului nu a fost anunțat, acesta urmând să fie negociat cu Congresul, care pregătește bugetul pentru anul fiscal următor ce începe la 1 octombrie.

  Lupta împotriva imigrației ilegale la frontiera de sud a SUA reprezintă o prioritate pentru Trump, care a promis încă din campania electorală că va ridica un zid la granița cu Mexicul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.