vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Principele NICOLAE al României, vizită oficială în Arad. Nu Gheorghe Falcă îl primește la Primărie

    de Special Arad | 6 martie 2015, 10:17 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    0

    Știri Arad. Principele NICOLAE al ROMÂNIEI va vizita Aradul luni, 9 martie, acesta având o serie de întâlniri oficiale în municipiul Arad.

    Astfel, începând cu ora 12, Principele va vizita Școala Gimnazială „Regina Maria”, Tipografia Guttenberg,  se va întâlni cu președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, și ulterior cu viceprimarul Aradului, Cătălin Țițirigă (probabil în lipsa primarului Gheorghe Falcă). Ulterior acestora, Principele va fi primit de Înalt Prea Sfințitul dr. TIMOTEI SEVICIU, Arhiepiscopul ARADULUI, la Mănăstirea Gai.

    Scurtă biografie a Principelui Nicolae

    Principele Nicolae al României (nume complet Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills; n. 1 aprilie 1985MeyrinElveția) a devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010, conform Statutului Casei Regale, promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007.

    Este fiul Principesei Elena a României (n. 15 noiembrie 1950) și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills (n. 8 decembrie 1942 – d. 2 februarie 2002). Nicolae e în prezent al treilea în ordinea de succesiune la tronul României conform ultimului Statut regal din 2007, un act considerat de unii ca fiind nedemocratic, cu însemnatate eminamente simbolică, în absența aprobării Parlamentului, prin comparație cu Legea vechiului Statut din 1884, pe care încearcă să îl înlocuiască. În schimb, conform ultimei Constituții regale democratice, cea din 1923, Nicolae este exclus de la succesiune. Primele luni din viață le-a petrecut făcând naveta între Elveția și Sudan la Khartoum, unde tatăl Principelui lucra ca profesor în cadrul ONU după ce fusese profesor de geografie la Universitatea din Durham. După aceste 18 luni, familia s-a stabilit în nord-estul Angliei, la Durham, unde tatăl acestuia deținea o casă la Esh Winning, locuind aici până la divorțul părinților, în 1991. După episodul divorțului părinților săi, Nicolae se mută impreună cu mama sa și cu tatăl vitreg într-o casă mai mică, în Sunderland, unde urmează și cursurile școlii Argly House. Aici primește lecții de călărie, alături de sora sa, Elisabeta-Karina, mergând deseori la cluburi de echitație iar în weekenduri obișnuia să îl viziteze pe tatăl său și călăreau împreună. La vârsta de 14 ani se înscrie la Shiplake College, o școală britanică tradițională cu internat în care exista o ierarhie strictă, aproape de Henley-on-Thames, oraș aflat la aproximativ 50 km. față de Londra; Aici studiază vreme de 5 ani, în compania unor elevi din toate colțurile lumii, care proveneau de asemenea din toate mediile sociale. Tot în cadrul Shiplake College, în fiecare săptămână, avea pregătire CCF- Combined Cadet Forces, în timpul cărora participa la parade și efectua o serie de exerciții militare, fiind un fel de școală premilitară. De asemenea, Nicolae făcea parte din echipa RAF- Royal Air Force, mărșăluind și pregătindu-se în mânuirea armelor, a avioanelor si chiar având posibilitatea să zboare cu avioane mici Bulldog. Printre materiile preferate se numărau matematica și franceza, fiind poreclit de către profesoara de limba franceză „Pisica de Cheshire” deoarece era mereu cu zâmbetul pe buze, însă, despre România sau țările din Europa de Est, își amintește că nu se discuta la orele de istorie, nici măcar atunci când venea vorba despre cel de-al Doilea Război Mondial. Vacanțele din timpul colegiului le petrecea în Franța, în cadrul schimburilor de experiență cu unele școli franceze, ori în Barcelona în cadrul unor tabere de artă, prilej cu care descoperă creațiile lui Gaudi, de care rămâne impresionat.

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.