Primele modificări ale directorului interimar la Biblioteca Judeţeană

  de Special Arad | 18 mai 2017, 11:27 AM | Administraţie

  0

  „Chiar dacă avem biblioteci în judeţ, cu cărţi bune, e firesc ca arădenii să poată accesa tot ceea ce înseamnă carte la Biblioteca Judeţeană. Acest lucru presupunea până acum depunerea unei cereri din partea solicitantului, iar noi eliminăm această procedură birocratică. Biblioteca e judeţeană, şi toţi arădenii, indiferent de oraşul, comuna sau satul unde locuiesc, trebuie să se bucure de ceea ce ea oferă”, a declarat Cristina Duma, director interimar al Bibliotecii Judeţene Alexandru D. Xenopol Arad.

  O decizie care va deschide împrumutul de cărţi pentru cititorii din judeţ, odată cu finalizarea inventarului, iar fondul de carte de la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol” Arad va deveni disponibil doar pe baza legitimaţiei.

  La încheierea inventarului la secţia adulţi, biblioteca arădeană propune un proiect de creştere a accesibilităţii la cărţi, prin mijloace digitale, folosite deja în unele biblioteci din România.

  „Următorul pas trebuie să fie modernizarea bibliotecii, creşterea independenţei cititorului şi scăderea dependenţei faţă de bibliotecar, atât la împrumut, cât şi la returnarea cărţii. Asta presupune o investiţie, poate chiar substanţială, dar efectul va fi o bibliotecă mult mai deschisă, mai prietenoasă. O bibliotecă aşa cum noi, toţi arădenii ne-o dorim”, a precizat directorul interimar Cristina Duma.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad