Vânzoleală mare în jurul avocaților celor trei primari prinși cu mâța-n borcanul cu miere… Dacă Traian Balint de la Covăsânț și-a angajat avocat cu renume în Timișoara, „Pașca și asociații”, ceilalți doi, Aurel Radița (Șicula) și Theodor Avram (Almaș) au fost mai „cuminți”. Primul și l-a luat avocat pe Marin Gligor din Arad, în timp ce al doilea este apărat de ginerele său, Nistor.

E clar că oamenii au dreptul la apărare, e alegerea lor și, până la urmă, pe mâna avocaților pot „muri sau renaște”… dar tocmai această chestiune a incitat ieri spiritele în casa legii.

Cumnatul lui Radița de la Șicula, Nicu Ioțcu, s-a oferit să îi dea acestuia niște avocați bengoși, însă Aurică-șpagă-mică i-a refuzat. Cel puțin într-o primă fază pentru că, date fiind datele problemei de mai jos, s-ar putea să-și schimbe opinia. Nu știm motivele pentru care a refuzat dar putem bănui că unul dintre ele sunt banii…și că, probabil, s-a gândit Aurel, onorariul avocaților ar fi depășit cu mult șpăguța pentru care a fost săltat… Sau s-o fi gândit cumva că nea Nicușor și-ar fi tras și el zeciuiala din onorariu pe motiv că el a făcut „lipeala”?

Sigur că nici nu o să susținem că Ioțcu a fost cam șmecheraș și că prin avocații sugerați ar fi putut avea control asupra dosarului (oare ar putea unul dintre cei trei să-l „toarne”?…)… dar o să subliniem altceva: Radița a fost la un pas s-o „fure” la propriu și original de la nevastă-sa – flancată pe holurile Tribunalului Timiș de Rodica Ioțcu – pe motiv că acesta a refuzat avocații trimiși de cumnat. Subliniem, verbal a luat-o de nu s-a văzut, doamna lui Aurică exprimându-și indignarea și nervos și fără ocolișuri pentru că soțiorul a spus un „NU” hotărât cumnatului…

Despre ce s-a întâmplat când au ajuns acasă nu putem vorbi nimic. Dar nici să băgăm mâna-n foc că primărelul nu și-a mai luat „servici” nu putem.

 

 

Andrei George, 13 mai 2016, 10:57 AM