Prima imagine lansată de NASA cu sistemul TRAPPIST-1 e, deocamdată… artă abstractă

  de - | 15 martie 2017, 9:12 PM | Viitor

  0

  Descoperirea unui sistem solar cu șapte planete asemănătoare Terrei a trezit entuziasmul astronomilor din toată lumea, dar și al oamenilor simpli care, pur și simplu, sunt pasionați de Univers. În încercarea de a le satisface curiozitatea, NASA a făcut publică prima imagine cu sistemul TRAPPIST-1. Sistemul solar e departe, e clar, deci și imaginea furnizată e departe… de a fi senzațională. Adevărul e că se vede „ca pix(el)u’” 😛

  Imaginea needitată prezintă doar câțiva pixeli albi, surprinse de telescopul spaţial Kepler. Telescopul a studiat sistemul timp de o oră până când a reuşit să realizeze imaginea, potrivit futurism.com.

  Foto: NASA Ames/G. Barentsen

  Foto: NASA Ames/G. Barentsen

  „Prin publicarea celor mai proaspete informaţii despre TRAPPIST-1, oferim cercetătorilor posibilitatea de a urmări întregul parcurs al cercetării, de asemenea, permitem publicului să fie martor la fiecare pas al descoperirii”, spune Geert Barentsen, cercetător K2 din cadrul NASA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad