Știri Arad. Preotul Avram Matcău slujea de mai bine de 20 de ani în satul Slatina de Criș, localitate care aparține de comuna Dezna. Cei peste 150 de enoriași ai bisericii ortodoxe din sat au rămas înmărmuriți în această dimineață când s-a răspândit vestea morții preotului.

Avea 47 de ani și era originar din Sebiș, județul Arad. În 1995 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă Arad – secția „Teologie Pastorală” (1995) – și tot din acel an a fost numit preot paroh la Slatina de Criș. A slujit în biserica din sat până în această dimineață când, aflat la volanul mașinii sale – un Ford – a izbit un cap de pod pe drumul comunal 22, care leagă satul Slatina de Criș de comuna Dezna.

Se pare că preotul a pierdut controlul volanului într-o curbă, dar persoane apropiate acestuia spun că este posibil ca lui Avram Matcău să i se fi făcut rău la volan, fapt care ar fi dus la producerea accidentului.

Tragedia a avut loc azi noapte, preotul Avram Matcău fiind găsit abia în această dimineață, medicii neavând altceva de făcut decât să constate decesul.

FOTO: episcopiaaradului.ro

 

 

Luci Precup, 28 septembrie 2016, 9:43 AM