Premiile Bafta: „La La Land”, cele mai multe nominalizări. Două filme cu participare românească pe listă

  de - | 10 ianuarie 2017, 6:59 PM | Film

  0

  Musicalul „La La La” a obţinut cele mai multe nominalizări la Premiile Academiei Britanice de Film (Bafta), la unsprezece categorii, în timp ce „Son of Saul” şi „Toni Erdmann”, două lungmetraje cu participare românească, au fost nominalizate pentru „cel mai bun film străin”, informează Mediafax, citând BBC.

  Musicalul hollywoodian „La La Land” este nominalizat la Premiile Academiei Britanice de Film pentru „cel mai bun film al anului”, în timp ce actorii Ryan Gosling şi Emma Stone, protagoniştii lungmetrajului care a obţinut cele mai multe premii la gala Globurile de Aur 2017, au fost nominalizaţi la Premiile Bafta în categoriile „cel mai bun actor în rol principal”, şi „cea mai bună actriţă”.

  De asemenea, actorii britanici Andrew Garfield, Emily Blunt şi Hugh Grant se află în cursa pentru trofee Bafta ce recompensează performanţe actoriceşti.

  Lungmetrajul ştiinţifico-fantastic cu subiect filosofic „Arrival” şi drama întunecată a lui Tom Ford „Nocturnal Animals” au primit, fiecare, câte nouă nominalizări la Premiile Bafta.

  Premiile Bafta pentru 2017 vor fi decernate în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Royal Albert Hall, în Londra, pe 12 februarie.

  Pe de altă parte, „Son of Saul” şi „Toni Erdmann”, două lungmetraje cu participare românească, au fost nominalizate pentru „cel mai bun film străin”.

  Lista completă a nominalizărilor la Premiile Bafta 2017 se regăseşte la acest link, pe site-ul oficial al Premiilor Bafta, aici.

  Musicalul „La La Land”, în regia lui Damien Chazelle cu Ryan Gosling şi Emma Stone, s-a aflat în fruntea câştigătorilor în cadrul galei Premiilor Globurile de Aur 2017, după ce a obţinut şapte trofee, în toate categoriile în care fusese nominalizat, printre care pentru „cel mai bun film – comedie/ musical”, „cel mai bun scenariu”, „cea mai bună regie”, „cel mai bun cântec”, „cea mai bună coloană sonoră”.

  Actorul Ryan Gosling a obţinut trofeul pentru „cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din „La La Land”.

  De asemenea, actriţa Emma Stone a fost recompensată cu prestigioasa distincţie pentru „cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical” pentru interpretarea din lungmetrajul ovaţionat de critici, ce reînvie genul de cinema „musical” consacrat la Hollywood în plină glorie a cinematografiei şi a entertainmentului.

  Lungmetrajul este un tribut adus epocii de aur a musicalurilor hollywoodiene, deşi povestea din film se petrece în contemporaneitate. Gosling interpretează rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de o actriţă debutantă (Emma Stone). Cei doi întâmpină obstacole pe măsură ce-şi clădesc cariere de succes.

  Filmul „Toni Erdmann”, filmul regizoarei Maren Ade şi produs de Ada Solomon Hi Film-România, tratează tema obsedantă a momentului, ruptura drastică între generaţii. Tatăl parcurge distanţa între Germania în România doar pentru a echilibra viaţa fără sens a fiicei sale. Cum se spune, face totul pentru ea. Discret sau intruziv, o urmăreşte pas cu pas în viaţa sa corporatistă din România. Drog, eşec sentimental, tranzacţii eşuate, partyuri trăznite, toate îl au drept martor „din umbră” pe tatăl care îi spune fetei sale că viaţa merită trăită şi trebuie trăită altfel.

  „Fiul lui Saul/ Son of Saul”, propunerea Ungariei care a câştigat premiul Oscar în 2016 la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes. Pelicula a fost distinsă cu marele premiu al juriului la gala din 2015 a Festivalului de la Cannes şi a primit trofeul pentru cel mai bun film străin la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur.

  Filmul „Son of Saul” este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

  Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

  „E un subiect care mă interesează personal. Respect şi admir enorm capacitatea acestui popor (evreu) de a rezista prin cultură, educaţie, comunitate. Duc lipsa amalgamului, cândva mult mai accentuat, specific României, dat de convieţuirea paşnică – şi mutual benefică – a diverselor comunităţi (evrei, germani, unguri, armeni, greci etc.). Îmi imaginez cum ar arăta România cu aceste comunităţi. Cred în puterea pe care o poate avea acest «pestriţ» de popoare, naţii, etnii şi îi duc dorul. Nu pot percepe şi înţelege nici până în ziua de azi cele petrecute la Auschwitz. Nu pot să concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte”, spunea Levente Molnár, după includerea filmului în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes.

  Sursa: MEDIAFAX

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad