Prefectura a solicitat Guvernului încă 1.265.000 lei pentru remedierea pagubelor din județul Arad produse de furtună

  de Special Arad | 2 octombrie 2017, 3:27 PM | Administraţie

  0

  Prefectura Județului Arad a depus eforturi susținute pentru evaluarea și cuantificarea distrugerilor provocate de furtuna care a produs pagube însemnate în teritoriu, Aradul fiind unul dintre județele serios afectate de vijelie. Efectele, pe alocuri dezastruoase, ale fenomenelor meteorologice, vor putea fi însă înlăturate. Județului Arad i-au fost alocate, din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, sume substanțiale, solicitate în două etape de Prefectul Județului Arad, d-na Florentina Horgea, după o minuțioasă apreciere în teren a tuturor neajunsurilor, mobilizarea echipei din cadrul instituției pe care o conduce fiind exemplară.

  Florentina Horgea, prefectul Județului Arad: „Acesta este și motivul pentru care doresc să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au înțeles să se implice. În urma rapidității cu care au acționat, județul Arad va primi, în scurt timp, din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, suma de 8143 mii lei. Acești bani vor acoperi în mare parte remedierea obiectivelor afectate de distrugeri. Doresc, de asemenea, să le mulțumesc în mod deosebit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care au acționat neobosit, pe parcursul ultimelor două săptămâni, pentru gestionarea situațiilor ieșite din comun ivite, dar și Primăriilor din teritoriu, care au participat activ, alături de noi, la examinarea și identificarea pagubelor în localitățile afectate. Nu în ultimul rând, mulțumirile mele se îndreaptă și spre Inspectoratul de Stat în Construcții, a cărui expertiză a contat substanțial în cadrul comisiilor de constatare de la nivelul entităților locale. Astfel, mulțumită tuturor, am reușit să semnăm proiectul de Hotărâre de Guvern, însoțit de fundamentarea detaliată a solicitării de fonduri, pentru ca în cel mai scurt timp să beneficiem de acești bani. Precizez că am fundamentat și o a doua solicitare de fonduri (în cuantum de 1265 mii lei), având ca destinație precisă biserici din 11 UAT-uri din județ, Spitalul de recuperare neuro-motorie Dezna, mai multe obiective din subordinea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Arad, respectiv de pe raza a 13 unități administrativ-teritoriale din județ. Această a doua solicitare de fonduri urmează să fie remisă Guvernului imediat.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad