Prefectul Aradului, Florentina Horgea, a declarat că Prefectura a atacat astăzi Consiliul Local Municipal în contencios administrativ, la Tribunalul Arad, subiectul fiind contractul Primăriei Arad cu RER Servicii Ecologice pentru salubrizarea stradală a municipiului.

„Povestea” a început în 14 iunie, când CLM a lăsat să treacă proiectul de hotărâre privind desemnarea serviciilor de salubrizare stradală firmei din Oradea, în ciuda faptului că nu s-au îndeplinit condițiile legale de vot. Potrivit legii 215 privind atribuțiile consiliului local, se impunea – fiind vorba de un proiect de hotărâre ce privește patrimoniul – obținerea unui vot pozitiv din partea a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie pentru a declara proiectul admis. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. Proiectul de hotărâre cu salubrizarea RER a primit 14 voturi pentru, 2 abțineri și 6 voturi împotrivă, din totalul celor 23 consilieri… dar a fost declarat aprobat, ceea ce s-ar fi putut face doar dacă ar fi fost vorba de necesitatea obținerii unei majorități simple.

Prefectura a trimis inițial o sesizarea Primăriei Municipiului Arad în vederea revocării de către Consiliul local Arad a Hotărârii 200/14.06.2017, anunțând că în caz contrar se va sesiza instanța de contencios administrativ în scopul anulării acesteia. Lunile au trecut, iar Primăria nu a mișcat un deget în vederea revocării, ba mai mult reprezentanții municipalității s-au simțiți lezați de sesizarea Prefecturii și au anunțat, la rândul lor, că vor ataca în contecios administrativ Prefectura.

Și iată-ne ajunși în prezent, în 2 octombrie când Prefectura a făcut următorul pas pe care îl anunțase. Curioși fiind dacă și Primăria a luat aceeași atitudine, am cerut lămuriri doamnei prefect, însă aceasta ne-a declarat că nu are cunoștințe la această oră despre vreo acțiune din partea Primăriei Arad.

Vom continua să urmărim evoluția / involuția acestui caz și vom reveni cu amănunte îndată ce acestea vor fi făcute publice.

Citește și Prefectura mică,mică și mai mică – RER Ecologic, o firmă prea importantă ca să fie respectate legile române de mai marele CLM Arad

Raluca Medeleanu, 2 octombrie 2017, 3:03 PM