Prefectura a atacat CLM în contencios administrativ pentru contractul cu RER Ecologic

  de Raluca Medeleanu | 2 octombrie 2017, 3:03 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Prefectul Aradului, Florentina Horgea, a declarat că Prefectura a atacat astăzi Consiliul Local Municipal în contencios administrativ, la Tribunalul Arad, subiectul fiind contractul Primăriei Arad cu RER Servicii Ecologice pentru salubrizarea stradală a municipiului.

  „Povestea” a început în 14 iunie, când CLM a lăsat să treacă proiectul de hotărâre privind desemnarea serviciilor de salubrizare stradală firmei din Oradea, în ciuda faptului că nu s-au îndeplinit condițiile legale de vot. Potrivit legii 215 privind atribuțiile consiliului local, se impunea – fiind vorba de un proiect de hotărâre ce privește patrimoniul – obținerea unui vot pozitiv din partea a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie pentru a declara proiectul admis. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. Proiectul de hotărâre cu salubrizarea RER a primit 14 voturi pentru, 2 abțineri și 6 voturi împotrivă, din totalul celor 23 consilieri… dar a fost declarat aprobat, ceea ce s-ar fi putut face doar dacă ar fi fost vorba de necesitatea obținerii unei majorități simple.

  Prefectura a trimis inițial o sesizarea Primăriei Municipiului Arad în vederea revocării de către Consiliul local Arad a Hotărârii 200/14.06.2017, anunțând că în caz contrar se va sesiza instanța de contencios administrativ în scopul anulării acesteia. Lunile au trecut, iar Primăria nu a mișcat un deget în vederea revocării, ba mai mult reprezentanții municipalității s-au simțiți lezați de sesizarea Prefecturii și au anunțat, la rândul lor, că vor ataca în contecios administrativ Prefectura.

  Și iată-ne ajunși în prezent, în 2 octombrie când Prefectura a făcut următorul pas pe care îl anunțase. Curioși fiind dacă și Primăria a luat aceeași atitudine, am cerut lămuriri doamnei prefect, însă aceasta ne-a declarat că nu are cunoștințe la această oră despre vreo acțiune din partea Primăriei Arad.

  Vom continua să urmărim evoluția / involuția acestui caz și vom reveni cu amănunte îndată ce acestea vor fi făcute publice.

  Citește și Prefectura mică,mică și mai mică – RER Ecologic, o firmă prea importantă ca să fie respectate legile române de mai marele CLM Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad