Prăjitură cu cafea, ciocolată și jeleu de agrișe
Blogul culinar Rețete Culinare Pentru Toți ne recomandă, pentru zilele înfierbântate de august, o prăjitură ușoară, de vară, răcoritoare și energizantă și nu în ultimul rând, ușor de preparat: prăjitură cu cafea, ciocolată și jeleu de agrișe.
Ingrediente:
– pt. blat- 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri ulei, 5 linguri lapte, 9 linguri făină, 2 plicuri praf de copt, 1 linguriță pudră de mango, câte ½ linguriță anason, scorțișoară și ghimbir pudră; pt. crema 1- 3 linguri nescafe granulat, 200 ml frișcă; pt. crema 2- 100 g ciocolată cu lapte, 200 ml frișcă; în plus 1 plic jeleu de agrișe, 50 g migdale granulate
Preparare:
Pentru blat mixăm gălbenușurile cu zahărul până se topește, adăugăm uleiul, ghimbirul, anasonul, scorțișoara, pudra de mango, apoi făina cu praful de copt și laptele. Batem spumă albușurile și le încorporăm ușor în compoziția din gălbenușuri. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem compoziția.
Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 20-25 min. (testul cu scobitoarea) Răcim și tăiem ½.
Preparăm crema 1 amestecăm frișca bătută tare cu nesul. Pentru crema 2 amestecăm ciocolata rasă cu frișca bătută. Preparăm jeleul de agrișe conform indicațiilor de pe ambalaj și punem în frigider până începe să se întărească puțin.
Pe un platou pe care am pus hârtie pergament așezăm 1 foaie de blat, deasupra întindem crema 1.
Peste întindem jeleul și punem la frigider 30 min.
Punem prăjitura pe un platou. Așezăm a doua foaie de blat, întindem crema 2 și presărăm migdalele. Punem în frigider până a doua zi.
Mai multe detalii aici.
Comentariile portalului
Cea mai tare a fost cu patinoarul acela izolat care nu a fost pornit anul acesta cica "temperaturi ridicate". In Oradea si Timisoara au functionat. Deja sunt enervanta comparatiile cu (...)
Aveți mai sus, la comentarii, un link, unde vă puteți documenta. De altfel despre lucrarea din Piața Catedralei au apărut nenumărate articole în Special, aveț (...)
Adriana Barbu este noua noastră colegă la Special Arad (deja de un an), după ce a fost redactor șef la Aradon. Mai multe detalii, aici: https://specialarad.ro/un-bun-venit-mai-special-noii-noastre-colege-adriana-barbu/