Practici nu tocmai ortodoxe de „Black Friday”. Cum a încercat un magazin din Atrium Mall să își fenteze clienții cu reduceri din prețul tocmai umflat (VIDEO)

  de Andrei Fuliaș | 25 noiembrie 2017, 7:49 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Știri Arad. „Black Friday” (Vinerea Neagră) este ziua care în Statele Unite deschide sezonul cumpărăturilor de Crăciun și, totodată, cea mai aglomeraată zi de cumpărături de pe continentul american, deoarece comercianții operează cele mai mari reduceri din an. Noi, românii, am preluat la rândul nostru „Black Friday”, doar că nu și tot ceea ce vine cu tradiția americanilor.

  În SUA există „Black Friday” și atât, iar această sărbătoare a cumpărăturilor are loc în fiecare an în a patra zi de vineri din luna noiembrie, undeva între 23 și 29 noiembrie. În România e „Black Friday” tot anul. Noi avem „Black Friday”, avem „Sâptămâna Black Friday”, avem „Black Friday de Vară” și tot așa. Problema este că, de cele mai multe ori, comercianții încearcă să profite de naivitatea cumpărătorilor și îi momesc cu reduceri care mai de care mai mari. Doar că de cele mai multe ori s-a dovedit ca acele reduceri să fie mai degrabă fictive, comercianții crescând prețurile cu puțin timp înainte de a le reduce.

  Vineri, 24 noiembrie 2017, ar fi trebuit să fie adevăratul „Black Friday” și produsele scoase la vânzare în această zi să fie cu adevărat reduse. Ei bine, nu este și cazul magazinului Pull&Bear din incinta centrului comercial Atrium, din Arad.

  Două arădence, cititoare fidele a publicației noastre, au trăit pe pielea lor o încercare a magazinului de a-și minți clienții. Aflate la cumpărături, acestea au văzut că pe eticheta de preț a unui produs este lipită o altă etichetă și, din curiozitate, au dezlipit prețul să vadă ce scrie sub el. Surpriză mare! Dacă pe eticheta lipită ulterior scria prețul de 79 de lei, pe eticheta inițială scria 69 de lei. Adică magazinul Pull&Bear a crescut prețul cu 10 lei chiar de „Black Friday”, la care se opera o reducere de 20%, prețul final fiind de 63 de lei. Reducerea în sine există, evident, doar că nu este cea anunțată de magazin, adică de 20% din prețul inițial, ci de aproximativ 8%, deoarece prețul a fost crescut fictiv.

  Din nefericire, astfel de practici sunt des întâlnite în magazinele din România, cumpărătorii plângându-se de nenumărate ori că prețurile sunt umflate fictiv chiar înainte de a fi introduse „marile reduceri”.

  Comentarii

  1. Citat din Wikipedia: “Black Friday (din engleză Vinerea Neagră) este denumirea informală a zilei care urmează după Ziua Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

   Deoarece Ziua Recunoștinței este a patra zi de joi din noiembrie, Black Friday este în a patra zi de vineri din lună și are loc în fiecare an între 23 și 29 noiembrie.

   Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite.”
   Nu numai în România se practică “tunul” de Black Friday. Titlul din Algemeen Dagblad, Olanda, “Fake Friday” spune totul. Ideea de bază este să nu te laşi dus de “val”. Comercianţii au un singur Dumnezeu: banul.
   Pe alte meleaguri există ,totuşi, o etică ce limitează înşelăciunea.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad