Poza care trebuie să facă înconjurul României: dl. Goe și „pamblica lui de mariner”

  de Mihai Todoca | 3 noiembrie 2016, 2:27 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  1

  Prin acest proiect, USAMV Cluj-Napoca dispune, de acum, de un institut de cercetare, cu aparatură modernă, care poate derula diverse proiecte în mai multe specializări din domeniul horticulturii.

  Investiția se ridică la suma de 42.427.878 de lei din fonduri europene, la care se adaugă o contribuție de peste 10 milioane de lei, care reprezintă contribuția universității.

  „Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafață desfășurată de 9.732,70 mp, este cel mai mare institut de acest profil din țară”, se arată în documentația oferită cu ocazia evenimentului de lansare, de USAMV.

  La evenimentul organizat cu această ocazie au participat premierul Dacian Cioloș, ministrul Educației, Mircea Dumitru, directorul U.E.F.I.S.C.D.I., Adrian Curaj, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vușcan, precum și alte personalități locale. (A, AS — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)

  O poză cât o mie de cuvinte

  Textul de la mai sus este preluat de la Agerpres. Știrea ar fi banală fără poză. Zece oameni, politicieni, fiecare cu o foarfecă în mână, așteptând nerăbdători să taie „pamblica” cea roșie a inaugurării. La fel de nerăbdători ca și Dl.Goe: „ Mam’mare! De ce nu mai vine?… Eu vreau să vie!”. Să vie odată inaugurarea, să îi vadă o țară întreagă cum inaugurează ei un institut. Ei cu mânuțele lor. Dar când e vorba de a apărea în fața poporului pentru a ne da niște explicații pertinente, exemplu #Colectiv… ministrii de atunci: „Să vedem, cine e responsabil. Nu ține de departamentul nostru. Nu cunoaștem detalii momentan. Întrebați pe….”. Vorba din popor, la plăcinte înainte, la război înapoi.

  Dar să nu îi mai pamfletăm, știți cum sunt politicienii de sensibili:

  „Vezi, dacă nu te-astâmperi? zice mamiţa, si-l zguduie pe Goe de mână.

  Ce faci, soro? Esti nebună? Nu ştii ce simţitor e? zice mam’mare”,

  Săracii, au plecat acasă tuszece cu câte o bucățică de „pamblică” și cu imaginea publică împărțită la zece.

  Parol!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.