Prin acest proiect, USAMV Cluj-Napoca dispune, de acum, de un institut de cercetare, cu aparatură modernă, care poate derula diverse proiecte în mai multe specializări din domeniul horticulturii.

Investiția se ridică la suma de 42.427.878 de lei din fonduri europene, la care se adaugă o contribuție de peste 10 milioane de lei, care reprezintă contribuția universității.

„Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafață desfășurată de 9.732,70 mp, este cel mai mare institut de acest profil din țară”, se arată în documentația oferită cu ocazia evenimentului de lansare, de USAMV.

La evenimentul organizat cu această ocazie au participat premierul Dacian Cioloș, ministrul Educației, Mircea Dumitru, directorul U.E.F.I.S.C.D.I., Adrian Curaj, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vușcan, precum și alte personalități locale. (A, AS — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)

O poză cât o mie de cuvinte

Textul de la mai sus este preluat de la Agerpres. Știrea ar fi banală fără poză. Zece oameni, politicieni, fiecare cu o foarfecă în mână, așteptând nerăbdători să taie „pamblica” cea roșie a inaugurării. La fel de nerăbdători ca și Dl.Goe: „ Mam’mare! De ce nu mai vine?… Eu vreau să vie!”. Să vie odată inaugurarea, să îi vadă o țară întreagă cum inaugurează ei un institut. Ei cu mânuțele lor. Dar când e vorba de a apărea în fața poporului pentru a ne da niște explicații pertinente, exemplu #Colectiv… ministrii de atunci: „Să vedem, cine e responsabil. Nu ține de departamentul nostru. Nu cunoaștem detalii momentan. Întrebați pe….”. Vorba din popor, la plăcinte înainte, la război înapoi.

Dar să nu îi mai pamfletăm, știți cum sunt politicienii de sensibili:

„Vezi, dacă nu te-astâmperi? zice mamiţa, si-l zguduie pe Goe de mână.

Ce faci, soro? Esti nebună? Nu ştii ce simţitor e? zice mam’mare”,

Săracii, au plecat acasă tuszece cu câte o bucățică de „pamblică” și cu imaginea publică împărțită la zece.

Parol!

Mihai Todoca, 3 noiembrie 2016, 2:27 PM